motorda sipir hatası

KORAY- Ü

Üye
Katılım
2 Tem 2008
Mesajlar
250
Puanları
1
Yaş
39
arkadaşlar 75 kw bir motor yeni sarıldı 136 amp çekmesi gerekirken 160 amp çekiyor bunun sebebini araştırdık sipir hatası olduğuna karar kıldık motor 5 seksiyon sarılmış sipirleri orjinal 5+5+4+4+4 sarılması gerekirken arkadaşlar 4+4+4+4+4 olarak sarmışlar bir bobin toplamında 2 sipir bukadar fazla amp çektirirmi ve bunu tedarik ettirebilmek için kanallarda boş alan var bobinleri sökmeden 2 şer sipir ilave ederek bu problemi giderebilirmiyiz yada başka biryolu varmı yardımlarınızı bekliyorum arkadaşlar not: motor yıldız yıldız çalışan bir motor 1400dd .
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.

üzerinden ilave edebilirsen olur. evet o hata sipir hatasından dolayı kaynaklanıyor
 
biraz zor olur bence her bobinde 2 spir eksik olunca faz başına 4 bobin düşüyor çok etkiler dediğiniz gibi fazla amper çeker ilave spir çok zor olur bence yapmanız gereken telleri zedelemeden söküp motoru yeniden sarmak.
 
motor 4 kutuplu anladığım kadarıyla. Bobinlerin üzerine 2şer sipir sarmanız yanlış olur sökmek gerekli bence. Çünkü bobinler yerleştirilirken diğer sargı bir öncekinin üzerine biner. Dikkatlice söküp yeniden yerleştirmeniz sağlıklı olur. Sorun düzelcektir. Ek yaparkende izolasyona dikkat edin önemli bi noktadır. Sökerkende yerleştirdiğiniz son bobinden başlayarak gidin zorlanmazsınız. Kolay gelsin.
 
%10'dan fazla akım artışı. Önemli olan motor sargıları bu akıma ne kadar dayanacak ve motor ısısını ne kadar arttıracak bu durum. Sonuçta 140 amper civarına düşmeniz gerektiğine karar verirseniz, bunu sipir sayısını arttırmakla başarabilirsiniz. Mevcut sargıya ek yapmak mümkün fakat bu izalasyon sorununa neden olabilir. İyi yalıtmalı ve sargı şeklini kaybetmemelisiniz. Doğrusu baştan sarmak da olsa, ek yaparak işin içinden çıkmak pratik bir çözüm olabilir. Ayrıca bu durumda motorun bağlanacağı sistemdeki kumanda elemanları da değerleri karşılamakta yetersiz kalabilir. Akım değişikliği kontaktör ve koruyucu elemanların yeterli olmadığı boyutlarda olabilir?

Akımı etiket değerine yakın tutmak iyi olacaktır. Kolaylıklar dilerim.
Hasan Baran
Yüksek Teknik Öğretmen
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…