motoru nasıl bağlayacağım

inecik

Üye
Önce bu foruma teşekkür etmeyi bir borç bilirim.çeşitli kereler bu foruma yazdım ve problemlerimi hallettim.amatör olarak küçük bir ağaç tornası yapmayı planlıyorum, önce motordan başladım. hurdacıdan bir motor aldım fakat uçları bağlı değil, bu motoru 220 volt ev elektriği ile çalıştırmak istiyorum.
-birde kapasitör olmalı, değeri ne olacak.
-kablo uçları nasıl bağlanacak.
-etikette 0.25kw yazıyor, bu 250watt mı demek.
saygılar,sevgiler
torna motoru 002.jpg
torna motoru 002.jpg
torna motoru 004.jpg

16.6 mikrofaratlık bir kondansatörü motorun
V-W uçlarına bağlamanız gerekir.Motor klemen-
si üçgen bağlı olacaktır.Motorunuz ters dönerse
kondsnsatörü U-W uçlarına gelecek şekilde de-
ğiştirmeniz gerekir.
220 volt U-V uçlarından verilecek ve kon-
dansarör 250-260 voltluk olacaktır.

Son düzenleme:
Fahri bey,hızlı cevap için teşekkür ederim, ancak U-W uçları hangisidir bilmiyorum. bendeniz bu konunun çok acemisiyim, yinede size sormadan internette okudum, 3 fazlı motorlarda giriş ve çıkış uçlarının U-V-W X-Y-Z diye adlandırıldığını okudum, bendeki motorun yıldız bağlı olduğunu anladım ama takdir edersinizki yinede anlamadım.yeni fotolar yükledim ve kabloları numaraladım.
-hangi rakamları birbirine bağlayacağım.
-kapasitörü hangi rakamlara bağlayacağım.
-220 voltu hangi rakamlara vereceğim.
-motorun gücünde azalma sözkonusumu.
saygılar
torna motoru 005.jpg
torna motoru 009.jpg
torna motoru 006.jpg

Kablo renklerini karşılıklı getir, 220 de çalıştırmak istediğiniz için üçgen bağlantı yapmalısınız, bunun için klemensteki yapıyı değiştirip birbirine köprü şeklinde bağlamalısınız, yıldız üçgen diye çok konu var forumumuzda onlara göz atmanızı tavsiye edrim ayrıca şema bulur ve kond bağlantısını dahil uygun bağlantıya ulaşabilirsiniz. Kolay gelsin.

Forum istatistikleri

Konular
130,334
Kullanıcılar
453,625
Son üye
turgay2145

Yeni konular

Geri