mov Taşıma Komutu

sedat88

Üye
Katılım
27 Eyl 2011
Mesajlar
22
Puanları
1
mov k100 d500 bu komutta ne gibi işlemden bahsediyor anlayamadım sadece taşıma komutu olduğunu biliyorum ama d data değer kafam karıştı bana yardımcı olurmusunuz :confused:
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
k100 deki bilgiyi d500 datasına gönderiyorsun önündeki şartı yerine getirdiğinde gönderime geçiyo şart yoksa devamlı bilgi gönderir..
 
kadir abi cvp için çok teşekkür ederim peki k100 ü d500 taşıdık bu taşıma ekran dan değeri değiştrmek için mi kullanırızzz "k" kalıcı değer "d" değişken abi bn yeni yeni öğreniyorum sakın kızma bazen tepki alıyorum kolay soru soruyorum die eger yardım edersen çokkk sevinirim yardımın için tekrar teşekkür ederim :confused:
 
niye kızayım kardeşim o nasıl söz bisde anamızın karnında öğrenmedik .isteğinde var allahın ıznıyle öğrenırsın herkes yardımcı olur elınden geldığınce.

datalara değer girmek ve okumak için kullanılır. enerjisi kesildiğinde silinen datalar veya kalıcı datalar vardır.aldığın plcde bunlar yazar.
k-ifadesi plc de kalıcı olarak ifade edilir onu plc ye yukledığınde değerinle oynayamazsın.adece mov veya bmov komutuyla dataya göndere bilirsin
mesela senin motorun hızını kontrol etmen gerekiyo 3 tane değer var
1-10hz
2-20hz
3-30hz
bunları mov komutuyla dataya gönderirsin
Video yukluyeceğım daha rahat anlarsın
 
çok teşekkür ederim abi yardımın için kafaama baaşka soru takılırsa yardım edermisin akadir abi
 
ederim kardeşim ama fırsat buldukça gırebılıyorum bu sıteye gec cevap verebilirim
 

Forum istatistikleri

Konular
128,815
Mesajlar
920,686
Kullanıcılar
450,906
Son üye
Ümitgüçlü71

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst