https://tr.aliexpress.com/item/1005...il_item.3.595c1261BwdZMd&gatewayAdapt=glo2tur
aküler dolu değil 11 v , güneş paneli giriş alt voltajı 9 v
1: solar girişe 14v 2 amper lik adaptörü taktığımda, 12 v aküyü taktığımda, 60v 5a bisiklet şarj cihazını taktığımda, 72 v 100 a ityum aküyü taktığımda mppt cihaz açılıyor.(bu şekilde batarya girişine herhangi bir voltajda aküyü taktığımda şarj işlemi başlıyor)
2: aynı mppt cihaza güneş panelini taktığımda cihaz açılmıyor, 2 tane
Panel var 450w half cut ikisinide denedim, paralel yaptım, seri 92 v yaptım , tek tek denedim mppt cihaz açılmıyor
3: mppt cihazı aldım güneş panellerinin yanına gittim, panellerin kablolarını çıkartıp panelin kendi kısa kablosundan direk cihaza taktığımda 1 panelim cihazı çalıştırdı diğeri çalıştırmadı.Çalıştıran paneli 10 metre uzunluktaki ara kablolara bağlayıp tekrar cihaza taktığımda malesef yine çalışmadı.Çok karışık oldu biliyorum ama nasıl anlatsam bilemedim durumu
kısacası mppt cihazda arıza yok, ayarlar tam, voltaj vs herşey ayarlı
güneş panelinde sorun yok enerji veriyor, çatlak kırık kopma vs yok, kısa devrede sorun yok
10 metre ara kablo 6 mm tse uyumlu vs , bağlantı aparatlarında sorun yok
sorun bulamadım tek şüphem mppt nin panelden gelen enerjiyi ac olarak görmesiydi oda olmaz dediniz