Kullanacağın opampların girişi Differential Input Voltage Range : 0 voltta aktif olmalıdır. yani rail to rail input opamp olmalıdır. aslında girişlerin vcc voltajına duyarlı olmasına bu devrede gerek yok. lm324 veya lm258 olabilir.
Valla bunlarla ilgili pek bi bilgim yok. Ben şuana kadar direk pıc teki adc ucu ile islem yapıyordum. Bu da harici adc entegre galiba değil mi? Benim sorunum değerleri adc ile okumada değil de okuduğum değerlerin birbirine yakın olması. Hatta girişim yapmisi. Onun için önce aradaki farkı açmam lazım. Bu verdiginize daha ayrıntılı bakıcam. Kısaca bakma şansım oldu. Cevabıniza geri dönüt amaçlı yazayım dedim cevabiniz için teşekkürler
Aynen öyle aslında. Ben de direk ppm i okumayı düşündüm ama dürüst olmak gerekirse nasıl yapacağımı pek bilemedim. Mesela timer 1 ile gelen sinyali ne kadar high da kaldığını veya iki high arası süreyi hesaplarım. Mesafe ölçer ile aynı mantık gibi. Gelen sinyalde iki high arası süreyi bulurum diye düşünüyorum ama bunu nasıl üste üste gelecek o tüm sinyal boyunca yaparım ve bunu da nasıl anlamlı bir aralığa yayıp %0 ile %100 pwm arası nasıl ilişkilendiririm diye düşününce maalesef sağlıklı bir ilerleme katedemiyorum.@ghostmanzero
RC kumandalarda kullanılan PPM sinyalinden bahsediyorsak;
Bir mcu kullanmasan, direkt analog çalışıyor olsan neyse de, zaten PIC-mcu kullanıyorken kumandadan gelen PPM sinyali işlemek için neden opamp-ADC vs. ile uğraşıyorsun ki?
Darbe süresini ölçerek sinyali çok daha sağlıklı işleyebilirsin.
Ayrıca sinyali ne ile ölçüyorsun. PPM denen sinyal %5-%10 dolulukta PWM gibidir.
Sinyalin tepesi 5V ise ortalamasının 250-500mV arasında değişmesi lazım.