arkadaşlar bu mantık çok yanlış.hala eski düzende tehlikeli bir şekilde evlerde elektrik kullanılıyor.biz elektrik ve işten anlayan elektronikçiler olarak çevremizdeki aileleri bilinçlendirmeliyiz.kaçak akım rölesi denen cihaz her evde bulunmalı artık.aksi halde Allah göstermesin bir komsumuz veya yakınımızın bi elektrik tesisatı hatası yüzünden mevta olması uzak ihtimal değildir.artık notürle toprağın birbirine bağlandıgı bir yer olmasın.bu konuda mesleğimizin hakkını verelim kendi mahallemizde elektrik hatalarından dolayı olan zararı sonradan 'aaaa ben bunu biliyorum, böyle bağlanmaması lazımdı, yazık oldu' dememek için burda paylaştığımız konuları en azından kendi mahallenizde öncelikle kendi evinizde ailenizle paylaşın, uygulayın. MUTFAKTA AÇIK BIRAKILAN GAZ PATLADI
Patlamanın, mutfakta açık bırakılan ocaktan sızan gazın, elektrik düğmesinin açılmasının ardından infilak etmesi nedeniyle meydana geldiği bildirildi. İtfaiye, polis ve İGDAŞ tarafından olay yerinde yapılan incelemede patlamanın mutfakta açık bırakılan ocaktan kaynaklandığı tespit edildi.
İGDAŞ’tan yapılan açıklamada, “Bütün gece açık kalan ocaktan sızan doğalgazın mutfağa dolması ve sızan gazın elektrik düğmesinin açılmasıyla birlikte patlaması sonucu, üniversite öğrencisi olduğu öğrenilen Gülşah Çakır (25) hayatını kaybetmiştir” denildi.
Açıklamada, inceleme sonucu, mutfakta bulunan ve daima açık tutulması gereken menfezin de kapalı olduğunun belirlendiği kaydedilen açıklamada, menfezin, herhangi bir kaçak olduğunda gazın ortamda birikmesini önleyip havaya karışarak uçup gitmesi için pencerelere takılan bir aparat olduğu ve kesinlikle açık tutulmasının zorunlu olduğuna dikkat çekildi.
Açıklamada, kokusuz bir gaz olan doğalgazın şehre giriş yerlerinde İGDAŞ tarafından çürük sarımsak kokusunu andıran kimyasal bir madde ile kokulandırıldığı belirtilerek, vatandaşların bu tür bir koku hissetmeleri halinde haftanın her günü ve her saat kendilerine bilgi vermesini istedi.
GAZ KAÇAĞI DURUMUNDA NE YAPMALI?
Doğalgaz kaçağına karşı vatandaşlara çeşitli önerilerde de bulunulan açıklamada, bu tür durumlarda alınması gereken önlemler şöyle sıralandı:
- Öncelikle size ait sayacın giriş tarafında bulunan vanayı kapatınız.
- Doğalgaz vanası tesisat borusu ile aynı yöndeyken ‘açık’, tesisat borusu ile 90 derece açı yaptığında ‘kapalı’ konumdadır.
- Bulunduğunuz ortamı gaz kokusu duyduğunuz yerden başlayarak havalandırınız.
- Elektrik sigortalarını, anahtar, şalter ve elektrikli aletleri açıp kapatmayınız.
- Çakmak, kibrit yakmayınız.
- Elektrikli zilleri kullanmayınız.
- 24 saat kesintisiz hizmet veren 187 numaralı Doğalgaz Acil Hattı’nı arayınız.
- 187 Doğalgaz Acil’i aradığınızda biliyorsanız tesisat numaranızı, bilmiyorsanız adresinizi doğru ve açık şekilde veriniz.
http://www.ntvmsnbc.com/news/432374.asp#storyContinues