Nötrü kestiğim halde elektrik gitmedi

Arkadaşlar kolay gelsin ben apartmanda oturuyorum daireme voltaj kesici sigorta takacaktım 210 altına düşerse kapat 230 üzerine çıkarsa kapat olandan ancak faz doğru nötrü kesmeme rağmen evde elektirkler gitmedi sebebi nedir dışardaki sayaçtan gelen nötr kabloyu kesmeme rağmen nötr devam edip devreyi tamamlıyor lütfen bu konu hakkında yardımıcı olurmusunuz???

Ekli dosyalar

• 17350244721126873805011967206247.jpg
    17350244721126873805011967206247.jpg
    198.2 KB · Görüntüleme: 20
Arkadaşlar kolay gelsin ben apartmanda oturuyorum daireme voltaj kesici sigorta takacaktım 210 altına düşerse kapat 230 üzerine çıkarsa kapat olandan ancak faz doğru nötrü kesmeme rağmen evde elektirkler gitmedi sebebi nedir doşardaki sayaçtan gelen kabloyu kesmeme rağmen nötr devam edip devreyi tamamlıyor lütfen bu konu hakkında yardımıcı olurmusunuz???
"voltaj kesici sigorta takacaktım" taktığınız ürün nötr kesmeli olmayabilir büyük ihtimal !

Yok onu daha takmadım daha ben denemek için evin nötr kablosunu kestim ama halen elektrik var evde
Normalde nötr kestiğimde sayaçtan elektrik gitmeli ama şaşırtıcı şekilde gitmiyor

Nötr kablosu söküldüğünde enerji kesilmez daha da zararlıdır videoda detaylı anlatım mevcut.

Şimdi ev elektriği faz ve nötr den oluşmuyormu??? Peki ben sayaçtan gelen nötr kablosunu kestiğim için devre tamamlanmadığı için evde elektirik olmaması lazım ama evde elektrik var acaba kaçak elektrikmi çekmiş eski sahipleri???herşey çalışıyor

Şimdi ev elektriği faz ve nötr den oluşmuyormu??? Peki ben sayaçtan gelen nötr kablosunu kestiğim için devre tamamlanmadığı için evde elektirik olmaması lazım ama evde elektrik var acaba kaçak elektrikmi çekmiş eski sahipleri???herşey çalışıyor
Mehmet bey attığım videoyu izlediğinizde neden dolayı hala çalıştığı anlayabilirsiniz.

Böyle deneme yanılma yolu ile kaçak bulunmaz bir şüpheniz varsa elektrikçi çağırın. Eviniz trifaze bir tesisat olsa çoğu eşyanız zarar görmüş olacaktı.

Elektrikçi sisteme topraklama parafud ve kaçak akım koruma rölesi de eklesin bağlantıları kontrol etsin tesisat eski ve kablolar oksitlenmiş.

Forum istatistikleri

Konular
130,154
Kullanıcılar
453,245
Son üye
alayli34

Yeni konular

Geri