erkan1525
Üye
Değerli üstadlar sonuna kadar okuyup öyle cevaplarsanız sevinirim.
Son günlerde DC akım kafamı iyice karıştırdı.
Ben DC akımı şimdiye kadar basitçe 2 tel üzerinden gelen ve + ile - kutupları sürekli yer değiştiren Elektrik akımı diye biliyordum.
1-Ama neden nötr ve faz diye ayrılır? sonuçta + - sürekli yer değişiyorsa her iki kablonunda aynı özellikleri taşıması gerekmez mi?
2-Eğer nötrde sadece + fazda sadece - varsa o zaman akım DC olmazmı?
3-Yoksa nötr de + - sürekli yer değiştiriyor ve faz da sadece - mi var?
4-Bazı uygulamalarda faz nasıl oluyor da ortak kullanılabiliyor?
5-Bende evime sadece aydınlatmalar ve tv prizine bağlı bir UPS takmak istiyorum yapmak istediğimi elektrikçiye tam olarak anlattım ama aydınlatma ve tv prizini panoya taşırken sadece nötr ü ayrı getirmiş faz ı şebekeyle ortak kullanmış bu şekilde UPS yi kullanmam mümkün mü? UPS de sorun çıkar mı? UPS de kayıp olur mu?
Son günlerde DC akım kafamı iyice karıştırdı.
Ben DC akımı şimdiye kadar basitçe 2 tel üzerinden gelen ve + ile - kutupları sürekli yer değiştiren Elektrik akımı diye biliyordum.
1-Ama neden nötr ve faz diye ayrılır? sonuçta + - sürekli yer değişiyorsa her iki kablonunda aynı özellikleri taşıması gerekmez mi?
2-Eğer nötrde sadece + fazda sadece - varsa o zaman akım DC olmazmı?
3-Yoksa nötr de + - sürekli yer değiştiriyor ve faz da sadece - mi var?
4-Bazı uygulamalarda faz nasıl oluyor da ortak kullanılabiliyor?
5-Bende evime sadece aydınlatmalar ve tv prizine bağlı bir UPS takmak istiyorum yapmak istediğimi elektrikçiye tam olarak anlattım ama aydınlatma ve tv prizini panoya taşırken sadece nötr ü ayrı getirmiş faz ı şebekeyle ortak kullanmış bu şekilde UPS yi kullanmam mümkün mü? UPS de sorun çıkar mı? UPS de kayıp olur mu?