xfds
Üye
kızmayın estağfurullah tabiki inanırım ben sadece aklımdaki yanlışmı doğrusu nedir onu teyt etmek için sordum ben öğrenciyim bunşarı denemem için doğrusunu öğrenmem gerekir suan deneyebilme sorumluluğum yok amacım öğrenmek cevabınız için çok teşekkürler.Sayın @xfds
Bakın bu 3 gün önce gittiğim bir arıza,
Ekli dosyayı görüntüle 36434
Nötr hattı oksit sebebiyle iletimi tamamen kesmişti, sistemde 1 adet trifaze 3 adet monofaze kaçak akım röle si ve bilimum Sigorta vardı. Hiçbiri reaksiyon göstermedi. Daha da inanmıyorsanız denemekte özgürsünüz, ikna etmek zorunluluğumuz yok neticede.
İyi akşamlar.
işte bende onu dedim yükler kendi içinde yıldız noktası olusturur ve dengesiz dağılım olunca voltaj yukselirse faz akımları aynı mı kalır değişmezmi ben oraya takıldım dengesiz dağılınca faz akımları arasındaki fark algılanır kakr açma yapmazmı?Acmaz. Kacak akima giren ve donen akim ayni olacagi icin kacak akim acmayacaktir.
Ne zaman kacak akima giren akim topraga akar ise o zaman atar. Notr kopmasinda sistem trifaze ise sonuc monofaze yüklerin arizalanmasi ile sonuc bulur. Yukler kendi icinde bir yildiz noktasi olusturmak ister ama dengesiz dagilim nedeniyle yukler üzerinde yuksek voltaj gozlemlenir ve hasar meydana gelir.