Nötr kopmasından korunma yöntemi hakkında

Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.



Bu şemayı 3 katlı bir bina olarak düşünün. Her kata bir faz gidiyor ve dolayısıyla her katta monofaze Kakr takılı. Size göre bu dairelerde monofaze KAKR olduğu için ana panodan nötr kopsa dahi dairelerin KAKR ları atar kimse zarar görmez doğru mu?
Peki öyleyse
14 mesaj geriye dönüp @ATAŞ Mühendislik arkadaşımızın paylaştığı dokümanı inceleyelim:
https://www.kontrolkalemi.com/forum/konu/nötr-kopmasından-korunma-yöntemi-hakkında.154292/post-1019766




Bakınız bu dokümandaki şemada binaya 3 faz geliyor 8 nolu daireye L1 fazı, 2 nolu daireye L3 fazı bağlı ve KAKR larda tek fazlı. Eğer sizin dediğiniz gibi olmuş olsaydı bu dokümanın hazırlanmasına ihtiyaç duyulmazdı.
 
Son düzenleme:
Çok sık karşılaştığımız bir arıza çeşidi. Özellikle müteahhit teslimi yeni konutların K.A.R nötr konağının yanması şeklinde oldukça yoğun, eski binalarda ise yetersiz tesisat kalitesi ve norm dışı uygulamalar neticesi, özellikle kış dönemi yoğunluk kazanıyor.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…