Merhabalar herkese, birkaç sorum olacak
Elektrik problemi yaşaya yaşaya buradaki çoğu konuyu okudum aslında benzer şeyler soranlar olmuş ama anlayamadım, sormak istiyorum bilgisi olanlara, yanıtlayanlara şimdiden teşekkürler
1. Nötr-toprak arası gerilim normalde en yüksek 4 ya da 1,5 olması gerektiği, kombi cihazının 0,5 değeri istediğini öğrendim. Normal bir apartman dairesinde bazen 1,8 bazen 10,8 civarı olması ve bu aralıkta dalgalanması normal mi? Değilse neden olur? Bu aralık eşyalara zarar verir mi? Verirse ne yapmalıyız?
2. Eğer bu bir kaçaktan kaynaklanıyorsa bunu nasıl tespit edebiliriz?
Bu arada panoya sürekli gelen fazları ölçen cihaz koyduk, arada biz de prizlerden ölçüyoruz gerilimler gayet normal
daha önce voltaj dalgalanması yaşadığımız için sürekli ölçüyoruz. Eve daha önce 6-7 tane usta çağırdık, nötr kablosunun yandığını tedaş buldu. Tanıdık tanımadık her gelen bişey yapmayan da oldu yapmadığı halde de para aldı, adamlar işini yapıyor tabi ama artık bu durum da el yakmaya başladı. Panoyu güçlendirmek için bir sürü harcama da yaptık. İşten anlayan bir usta çağırmam gerekiyorsa da bu ustayı maalesef bulamadım