affınıza sığınarak yukarıda nötrü koptuğunda bir cihaz ne zaman 380 volta maruz kalır bir düşünün bakalım demişim, faz faz hatası diye bir durum yok ortada bu birincisi , buna hata diyorsanız eğer size teorik Elektrik çalışmanızı tavsiye ederim, hiç bir priz üzerinde faz faz gerilimi meydana gelmez isterseniz deneyin,bilakis dengeli bir yük varsa prizlerde hiç bir alıcının gerilimi olan 220 volt değişmez, en basitinden üçüncü fazı dikkate almaksızın 380 voltun iki alıcı üzerine düştügünü basit bir çizimle görebilirsiniz. Sanırım biraz daha dikkatli olmalısınız. Elektrik dikkatsizlik ile birleştiğinde öldürür unutmayın..
sen üç fazlı düşündüğün için öyle peki 220v makinaya nötr kopunca kaç faz uygulanır biliyormusun?makinanın direncine göre 340 veya 360 volt Elektrik uygulanır peki bu voltaj bu makinalarda ne yapar?bir düşün!berkan usta nötür koptuğu zaman nasıl makinalar yansınki sadece çalışmaz nötür kablosuna dönüş verir o cihazlar sadece iki faz verdiyin zaman yakar nötür kesmesiyle cihazın yanacağını zannetmiyorum nötür kablosu kopupta kopan kabloya yanlışlıkla r veya s fazı verilirse makinalar o zaman yanar saygılarımı sunarım
sayın berkan çok merak ediyorum şimdi de sizinle tartışayım o zaman, bir fazda nötr kopunca nasıl ona bağlı prize 380 volt geliyor çok ama çok merak ediyorum, ya biz farklı bir şeyden bahsediyoruz ya da çok büyük bir yanılı içinde birimiz, allah rızası için biri izah etsin de ben de rahatlayayım sizler de...
faz faz geriliminin bir faza bağlı bir prizde görülebilmesi nasıl olacak? Akım nötrden geçemeyeceği için kaynağa başka bir alıcı üzerinden tamamlayacak devresini,yani bir de dengeli yük varsa nötrün kopması neyi değiştirecek? Zaten kaynak tarafında akım geçmiyor ki nötrden? Sistemde ne değişecek de 380 volt görülecek alıcılarda? Artık olayı sadece öğrenmek için yazıyorum yanlış biliyorsam bir daha yorum yapmayacağım uzun süre hatamı affettirmek için ama aklım almıyor, dedim ya çok farklı bir şeyden mi bahsediyoruz ben mi yanılıyorum siz mi? Bu arada painti göremedim
Evet doğrudur ,bunun deneyini yaptık , ıskartaya ayrılmış vadesi dolmuş bir uydu (analog ama çalışan) ile bir ısıtıcı (2400 W) ve 400 W lık bir projektörü 3 faza bağladık... Tabii şekle göre R fazında da yük vardı bizim deneyimizde .Şekildeki noktadan nötrü kestik (bir anahtar ile) sonuç: Uydu hakkın rahmetine kavuştu...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?