nötr yerine topraklama

affınıza sığınarak yukarıda nötrü koptuğunda bir cihaz ne zaman 380 volta maruz kalır bir düşünün bakalım demişim, faz faz HATASI diye bir durum yok ortada bu birincisi , buna hata diyorsanız eğer size teorik elektrik çalışmanızı tavsiye ederim, hiç bir priz üzerinde faz faz gerilimi meydana gelmez isterseniz deneyin,bilakis dengeli bir yük varsa prizlerde hiç bir alıcının gerilimi olan 220 volt değişmez, en basitinden üçüncü fazı dikkate almaksızın 380 voltun iki alıcı üzerine düştügünü basit bir çizimle görebilirsiniz. sanırım biraz daha dikkatli olmalısınız. elektrik dikkatsizlik ile birleştiğinde öldürür unutmayın..
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.


affınıza sığınarak bişey rica etsem
mümkünmü acaba bir uygulama şansınız varmı sonuçlarıda burda paylaşırız
ne dersiniz
 
sen üç fazlı düşündüğün için öyle peki 220v makinaya nötr kopunca kaç faz uygulanır biliyormusun?makinanın direncine göre 340 veya 360 volt elektrik uygulanır peki bu voltaj bu makinalarda ne yapar?bir düşün!
ayrıca ayrı bir topraklama yapmazsan ve makinalara toprak yerine nötr verirsen bu makinalarda çalışan insanların hayatı ne olur?
 
Olay fabrikanın nötr-toprak olayından çıkıp, başka mecraaya akmış.
Arkadaşlar !
Nötr koptuğunda cihazların yanıp yanmaması nötrün nereden koptuğuna bağlı.
Diyelimki 3 faz beslenen bir dairede nötr sigorta dağıtım kutusunda ve daha önce kopmuşsa, monofaze beslenen cihazlar fazlararası gerilime maarruz kalır ve yanar.
Şayet nötr bir prize girişte veya buatta kopmuşsa sadece o prizdeki cihaz çalışmaz ve diğer cihazlara da bir şey olmaz.
 
sayın berkan çok merak ediyorum şimdi de sizinle tartışayım o zaman, bir fazda nötr kopunca nasıl ona bağlı prize 380 volt geliyor çok ama çok merak ediyorum, ya biz farklı bir şeyden bahsediyoruz ya da çok büyük bir yanılı içinde birimiz, allah rızası için biri izah etsin de ben de rahatlayayım sizler de...
 

Size paintte çizip anlatmaya çalıştım.Sn.ŞEF ustamın söylediği gibi nereden koptuğunada bağlı tabi
 
faz faz geriliminin bir faza bağlı bir prizde görülebilmesi nasıl olacak? akım nötrden geçemeyeceği için kaynağa başka bir alıcı üzerinden tamamlayacak devresini,yani bir de dengeli yük varsa nötrün kopması neyi değiştirecek? zaten kaynak tarafında akım geçmiyor ki nötrden? sistemde ne değişecek de 380 volt görülecek alıcılarda? artık olayı sadece öğrenmek için yazıyorum yanlış biliyorsam bir daha yorum yapmayacağım uzun süre hatamı affettirmek için ama aklım almıyor, dedim ya çok farklı bir şeyden mi bahsediyoruz ben mi yanılıyorum siz mi? bu arada painti göremedim
 

güzel kardeşim az kaldı anlayacaksın yada maksat polemik yaratmak bilemiyorum sonkez sizin için çok basit şekilde anlatacam umarım bişeyler öğrenmenize vesile olurum
r fazını 7000w monofaze bir yük üzerine bağlayın
t fazınıda 250w monofaze bir yüke bağlayın
bu iki yükün nötr noktaları da haliyle ortaktır
şimdi bu nötr hattını girişten kesin
bu işlemleri yaptıktan sonra bu dirençleri farklı olan iki yük r ve t fazı arasında seri bağlı duruma geçtimi
akım devresini kendisine en az direnç gösteren (yukarda bahsi geçen zavallı tv)yükü ne yapar sence ?
Bu üzerinde 220 volt 250watt la çalışan tv r ve t fazı arasında ne olur sence
ölçü aletiyle r ve t fazı arasında sizin bulunduğunuz gezegende kaç volt gerilim ölçülüyo arkadaşım
 
Evet doğrudur ,bunun deneyini yaptık , ıskartaya ayrılmış vadesi dolmuş bir uydu (analog ama çalışan) ile bir ısıtıcı (2400 W) ve 400 W lık bir projektörü 3 faza bağladık... Tabii şekle göre R fazında da yük vardı bizim deneyimizde .Şekildeki noktadan nötrü kestik (bir anahtar ile) sonuç: Uydu hakkın rahmetine kavuştu...
 

hocam iyiki varsınız arkadaş ikna oldu sanırım yazmıyo
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…