Nükleer Santral Kurulsun Mu?

Oranın deprem kuşağında olup olmadığını araştırmak benim görevim mi ?

Araştıranların yazdıklarını gösteriyorum, jeoloji mühendisleri odasına itibar etmeyeceksek şöförler odasına mı itibar edeceğiz bu konuda , bunun aksine son dönemde yapılmış sizin savınızı kanıtlar bir rapor araştırma varsa buyrun paylaşalım .
 
Türkiye'de mimar ve mühendis odalarının açıklama ve kararlarının ne kadar bilimsel verilere dayandığı ve ideolojik olmadığı herkesin malumu. Bu yüzden ben şahsen bu odaların yaptıkları açıklamalar ardında muhakkak bir çapanoğlu arıyorum.
 
Akuuyu'nun doğru yer olup olmadığı değil konunun bağlamı.Nükleer santral kurulmalı mı?bunu bazen gözden kaçırıyoruz.Akkuyu yanlış tercih olabilir,nükleer doğru tercihtir.
 
Sizin göreviniz değil tabiki. Göreviniz ve bilginizin olmadığı konuda konuşmak ta göreviniz değil.

1976 yılından 2000 yılına kadar yüzlerce etüt yapılmış, milyonlarca dolar harcanmış bir saha hakkında Jeoloji Mühendisleri Odasının dergisinde birisi çıkıp yazı yazıyor. Hangi etüdü yapmış, kaç para harcamış, ne kadar danışman tutmuş ta yazdığı sonuca ulaşmış sizi şüphelendirmiyor mu?

Benim savımı kanıtlayan çalışmalar diye bir şey yoktur. Çalışmaların sonucu vardır ve bu sonuçları sizinle paylaşmak diye bir şey de yoktur. Zira sizin göreviniz değil.

Amacınız beyazı siyah görmek... Bizi de siyah görmemiz gerektiğine ikna etmek ... Sizi beyaz görmeye davet etmek gibi de bir misyonum yok. Bu konuları yıllarca tartıştık, özellikle antinükleercilerle. Değişmeyecek bir kafa yapısıdır.
 
Einstein'ın söylediği gibi: İnsanlardaki önyargıyı parçalamak atomu parçalamaktan daha zordur.
 
Çekmece nükleer tesisi ve teknik üniversitedeki tesislerin durumu nedir?
Buralara neden yatırım yapılmıyor.
Yoksa sadece milyarlarca dolar para harcayıp başkalarının kurup işleteceği
tesisi seyreden bir ülke olmamız mı isteniyor.
teknoloji geliştirmemiz istenmiyor mu?
örneğin ermenistanda nükleer santral var ama kendi başlarına
birşey yapamıyorlar, bağımlılar.
 
Çekmece ve İTÜ'dekiler araştırma reaktörüdür. Onlardan Elektrik üretimi yapılmaz. İzotop üretilir, nükleer fizik deneyleri yapılır. Kısmen de yakıt geliştirme için deneyler yapılır.
 

bu yazı çok güzel olmuş. inanın ki ne diyeceğimi şaşırdım o anda şahadet getirip nükleer destekçisi oldum.
 
gelişmiş ülkelere bir bakalım. onlarda yoksa yapmayalım. bildiğim kadarıyla hepsinde çok sayıda var. bir de içeride eylem yapanlarada bakmak lazım.
 
Ben nükleer santral yapımına taraftar birisiyim.
Kaldı ki elektrikte artan talep başka bir görüşte olmama son derece engel teşkil ediyor. 2009 yılında 194 milyar KWh Elektrik üretildi. Ve elektrik talebi hızla artıyor.
Gelişmiş ülkelerde kişi başı elektrik üretimi 5 bin KWh civarında.
Ülkemizde ise 2.2 bin KWh düzeyinde.
Kişi başı tüketim yalnızca evlerde kullanılan elektrik tüketimi anlamına gelmiyor. Başta sanayide kullanılan elektrik olmak üzere, toplam tüketimi yansıtıyor. Türkiye ekonomisinde, elektrik tüketimi ekonominin büyüme hızının 2 katı oranında artıyor.
Diyelim ekonomi yüzde 6 büyümüşse, elektrik tüketimi yüzde 12 civarında artıyor. Bu şu anlama geliyor: Türkiye'nin ortalama elektrik tüketimi her yıl yüzde 10'nun üzerinde artmalıdır. Bundan dolayı nükleer santral şarttır...

Ancak !!!

Nükleer santral yapımının, doğrudan doğruya, devletler arası bir anlaşmayla Rusya'ya verilmesinin kararlaştırıldığı açıklandı.
İki ülke arasında, "Türkiye'de Nükleer Santral Tesisi Konusunda İşbirliği Ortak Beyanname"nin imzalanmasıyla birlikte, ciddi bir adım da atılmış oldu.

Ne ihale var, ne araştırma var...
Rusya'nın nükleer konusunda ne kadar güvenilir olduğu da tartışılır...
Neden Rusya ?
Zaten doğalgaz santralleri ile enerjimizn belli bir bölümü onaların elinde...
Bir de nükleeri onlara bırakmak neden ?

Akkuyu doğru bir seçim midir ?
Teknik olarak çok doğru bir yer seçilmiş olsaydı, gene de birileri karşı çıkar mıydı ?
Bunlar daha çok teknik detaylar. Ben elektrikçiyim...
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…