Nükleer Santral Kurulsun Mu?

tabiki kurulsun mesleğini iyi yapanlar oldukça her işyeri güvenlidir
 
rüzgar enerjisi diyen arkadaşlara sormak isterim türkiye ni kaç yerinde rüzgardan "verimli"enerji elde edilebilir ? biliyorlar mı ? türkiye enerji fakiri bir ülke bunu kabul etmek lazım. her zaman kulaktan dolma bilgilerle orda, burda petrol varmış demekle olmuyor. nükleer kurulması zahmetli ve de tehlikeli olmasına rağmen bana göre kullanılması gereken bir enerji kaynağı
 
gerekli önlemler detaylı bir şekilde alınırsa özellikle deprem göz ardı edilmez ise olabilir
 
gerekli önlemler detaylı bir şekilde alınırsa özellikle deprem göz ardı edilmez ise olabilir

sorun deprem değil tsunami olursa olacak... deniz suyu iletkendir soğutma sistemini çalıştıran jenaratörlere kısa devre yaparsa soğutma sistemi durur...
 
yenilenebilir enerji kaynakları iyi bir şey ancak türkiyeye yetecek bir enerji kaynağı değil.üstelik rüzgar santrallerinin de yan etkileri göz ardı edilmemeli nükleere oranla az olabilir ancak sağladığı enerjide o oranda az.alternatif enerji kaynakları dışardan enerji satın almaya ihtiyaç duymadığımız zaman başvurulması gereken bir kaynak bence.silahlanmayı desteklemiyorum ancak türkiye gibi bir ülkede yaşıyorsanız onu sizden almaya çalışacaklara karşı bir mecburiyet içerisindesiniz ve nükleer santral tam olarak bunu sağlayabilecek bir şey bence.üstelik bir hataylı olarak rüzgar santrallerinin tarım alanlarımıza sahilimize kurulmasınada karşıyım yenilenebilir enerji insanlara yarar sağlamak için kurulur tüm insanlığa bu bir bölgedeki insanları yok etme pahasına değil...
 
Tesisi işletmenin 2 yöntemi vardır.
1. Tesisi devlet kendi işletir ve yine kendi denetler. ( Bugüne kadar olan tecrübelerimizden gördüğümüz tesis ne düzgün işler ne de denetlenir. 5000 TL' lik Bakım masrafını yönetmelikten dolayı yapamadıkları için 500.000 TL zararı göze alan devlet görevlilerinden bahsediyorum. Evet, malesef gerçek hayatta böyle devlet görevlilerimiz var!).
2. Özel firma işletir , devlet denetler. ( Yine tecrübelerimizden biliriz ki; özel firma işletir ama denetleme için devletin seçtiği görevliler kalifiye olmadığı, siyasi olarak görevlendirildiği için neyi denetlediklerini dahi bile bilmezler. Bayramlarda, yılbaşında gelen hediye sepetlerine tav olurlar. Radyoaktif sızıntı olsa firma rahatlıkla gizleyebilir, çünkü denetleyen görevlinin nükleer enerjiyle alakası yoktur. Bakanın amcasının bişeyidir. Ortaya çıksa bile devletimiz halkın iyiliği için !! inkar eder.
Yıllardan sonra Türkiye'de değil bir nükleer santral , herhangi bir tesisin bile düzgün işletileceğine olan inancım kalmadı. Sızıntı olur, insanlar ölür, çocuklar sakat doğar, ama kimse hataları olduğunu dahi kabul etmez, utanç dahi duymazlar.

Birkaç yıl öncesine kadar ben de kesinlikle nükleer teknolojiye sahip olunması gerektiğini düşünen insanlardan biriydim. Çevremde Rusya,İran,İsrail hatta batık ermenistan bile sahipken bizde neden olmasın diyordum. Yetkili ve sorumlulara olan inancımı ve güvenimi yitirdiğim için artık emin değilim.

Not: Merak ediyorum ve size soruyorum. Sanayi veya Ticaret bakanlığında çalışan yönetici pozisyonlarından birine alınan devlet görevlisi hangi yeterlilikte olmalı? Eğitimi ne olmalı? Konuyla alakasız birini o pozisyona getirmek sonrada işi öğrenmesini beklemek ne derece doğru bir işlemdir ??
</div>
 
nükleer santral kurulmadıgı sürece ülkemizin enerji ihtiyacını karsılamamız imkansız.
tehlikesi büyük ama dünyada arastırdınız mı kac tane ülke nükleer enerji ile besleniyor.
Türkiye de artık işler eskisi gibi türk işi gitmiyor bence yeterli tedbir alınmadan kesinlikle yapılmaz.
Dünyayla yarısmamız için nükleer olmazsa olmaz.
 
nükleer santral kurulmadıgı sürece ülkemizin enerji ihtiyacını karsılamamız imkansız.
tehlikesi büyük ama dünyada arastırdınız mı kac tane ülke nükleer enerji ile besleniyor.
Türkiye de artık işler eskisi gibi türk işi gitmiyor bence yeterli tedbir alınmadan kesinlikle yapılmaz.
Dünyayla yarısmamız için nükleer olmazsa olmaz.

o öyle değil işte... ALMANYA, Japonya gibi ülkelerde Nükleer enerjiden vaz geçmeye başladılar 10-15 yıl içinde nükleer eneji kullanmıyacaklar zaten 30-40 yıldır yeni Nükleer santral yapan yok ( İran dışında... )
 
halen yapılmakta olan 65 adet nükleer santral var.
 
Tabiki kurulmasın . Çok zararlı . Türkiye buna sahip çıkamaz daha .
 

Forum istatistikleri

Konular
128,941
Mesajlar
921,858
Kullanıcılar
451,121
Son üye
hasanyenıdogan27@hotmail.

Yeni konular

Geri
Üst