nasıl bir kompanzasyon?

dostum verilerinde bir tutarsızlık söz konusu fekat ekrem.kolu nun da dediği üzere işe 3 fazlı reaktif güç kontrol rölesi takarak başlıyabilirsin , tabi bunun yanında röleye gelen tek akım trafosunuda 3 e çıkarman gerek bu bir tadilat demektir , ayrıca bundan sonra işin bitmez , çünki mutlaka fazlar arası dengesiliğin vardır , yani fazlardan biri fazla akım çekiyodur. bu yuzden belkide yüksek te olsa monofaze takviyesi yapman gerekebilir , ya da en kesin çözümü maliyeti yüksek olsada komple bir çözüme gitmek yani komple tadilat gerekebilir , kompanzasyonla ilgili dinamik - pasif filtrli hormonik sistemler var , ama sen elektronikçi isen kompanzasyondan anlayan (ısrarla vurguluyorum ) anlayan birinden fiziki yardım alman benim düşüncem bu ...................

gözdenmi kaçırdınız yoksa benmi yanlış okuyorum arkadaşın reaktifi %2 lerde kapasitifi %13-14 gibi cosq 1 ayarlı.Cosq yi 0.98 e ayarlasa komp. reaktife kaysa...... olur gibi.zaten değerlere göre Rc den cezada.(Re % 20-Rc % 10 değişmediyse eğer.)

kap. ceza %10 değil %15 indüktif %20.cezada değiliz ama kap.sınırda. sanırsam ince bir araştırmaya girip kompanzasyonuda öğreneceğim artık

ben yanlış yazmışım( %15 Rc %20 Re ) cosq ayarını biraz düşürmen yeterli olacak.Re den %20 sınırına epey opsiyonun var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…