Genius arkadaşımız özelden mesaj yazarak, benim hiçbir teknik yazım olmadığımı içi boş bir insan olduğumu sadece forumda dır dır yaptığımı söyleyip susta adam sansınlar demiş
)) Önce benim tek tek yazılarımı okuyanlar kendi mesajlarına bakacak!!! ondan sonra diğerlerini eleştircek, ok!!!
Sonuçta istanbulda teknik bir üniversiteden
Elektrik mühendisi olarak mezun olmuş bir kişinin elbet bir alt yapısı olacağı bellidir ki, benim bu forumda olmamın amaçı insanlara teknik konuda yardımcı olmak değil. Çünkü bu forumda benden çok daha tecrübeli mühendis ve teknikerler varken ben şöyle böyle ukelalık yapamam. Kendime karşı dürüstüm doğru teknik alanda eksiklerim çok ama giderebilecek zeka ve akıl kombinasyonuna sahibim. Bu forumda teknik konulardan çok çalışanın özlük haklarıyla ilgileniyorum çünkü bence teknik personel bu konularda gerçekten bilgisiz. Bide mühendislik daha önce dediğim gibi sadece belli bir alandamı sınırlı, amerikada mba yapan boğaziçi mezunlarıda bence ortalama bir mühendis kadar teknik bilgi bilmiyorlardır, şimdi onlara içi boş mühendis dermisin???
Ben doğru bildiğimi bizzat kendi gözlemlerin sonuçu benden gençlere tavsiye ederim. Mühendislik ideali olan 100 mühendisten 1 tane bile değildir. Ben gerçekleri söylerim, bir insan inşaat mühendisi olcaksa şantiyedeki çalışma şartlarını bilmesi, bir ömür boyu neyle karşılaşacağını farketmesi lazım. Eminim %90 nı mızdan fazlası mühendisliği kazandığında piyasanın bu kadar kötü olduğunu tahmin etmiyorduk. Kişisel fikrim meslek ideali diye bişeyede inanmam, mühendislik fakültelerini bırakanların sayısı tıptan daha çok olduğu bellidir.
Bir bayan arkadaşımız taahhüt alanında çalışmaktan bahsediyordu, işinin yorucusu olmasına rağmen çok sevdiğini belirtip benim bazı gerçeklerime karşı gelmişti. 3 ay sonra bu sektör çok yorucu bıktım diye konu açtı. Yani bizde biraz at gözlüğü var, çok kapsamlı ve çok uzun düşünemiyoruz vede genetik özelliğimiz olmalı çok fazla iyimseriz. Yoksa bu toplum şu an krizde denilen ülke vatandaşlarından bile daha kötü şartlarda olmasına rağmen isyan etmeyi düşünmüyor.