Navigasyon Sistemleri

Katılım
18 Ocak 2008
Mesajlar
1,074
Puanları
156
Yaş
40
Arkadaşlar herkese Selamun aleyküm hayırlı akşamlar.

Benim şöyle bir düşüncem var ne kadar rağbet görür bilmiyorum ama ;

Yıllardan beri avrupa ülkelerinde kullanılmakta olan navigasyon sistemleri var gideceğiniz yolun adresini yazıyorsunuz sizi oraya sesli ve görüntülü olarak götürüyor yolu tarif ediyor vs vs bir çok özelliğe sahip cihazlar var misal olarak merak eden arkadaşlarımız olursa tomtom go 740 ı araştırıp ne olduğuna bakabilirler.

Bu navigasyon sistemleri artık TÜRK iyeye de geldi son birkaç yıldır ve bende son birkaç yıldır bu konunun üstüne fırsat buldukça araştırmalar yaptım....

Yaptığım araştırmalarda da gördüm ki bu işi bilen insan sayısı kos koca ülkemizde saysak saysak 10 lar ile kısıtlı farz edelim 100 ler olsun ki olmaz da olsun diyelim... Ne kadar acı bir olay bence.
Niçin acı derseniz yarın bu sistem ülkemizde yayılmaya başlayınca Büyük firmalar bunlardan çok güzel vurgunlar yapacak yok haritası güncellenecek yok bilmem ne olacak parayı vuran vurana gidecek :D

Bende diyorum ki Artık sitemizde bu konu ile ilgili araştırmaları olanlar burada paylaşsalar programlarını haritalarını aktivasyon yapılmasını vs güncellemelerini dil değişikliklerini vs konuları aynı pic programlama kısmında olduğu gibi burada da tartışıp fikirlerimizi bilgilerimizi ortaya koysak hem bilenler bilmeyenlere öğretse hem bilmeyenlerde bu iş hakkında bişiyler öğrense toplumca kazıklanmassak :D ne kadar güzel olur dimi ?

Arkadaşlar ben kendimce bazı araştırmalar yaptım yukarıda da anlattığım gibi son birkaç yıldır konu ile ilgili araştırmalarım devam etmekte ve bayağıda bir yol kat ettiğimi düşünüyorum en azından şu anda bir harita yüklemesini aktivasyonunun yapılmasını vs kendi başıma programlar ile çözebilirim ;)

Şu anda bir tane tomtom go 740 cihazı satın aldım sırf teorik bilgilerimi pekiştirip pratikte de iş yapabilirliğini kanıtlamak için Cihaz şu anda kargoda kısmet olursa pazartesi günü elimde olacak :D

Sn adminimiz ve yöneticilerimizden Ricada bulunuyorum sadece benim için deil çünki ben belli bir yere kadar kat etmek istediğim yolu kat ettim ve cihazım geldiğinde de firmada destek verecek bu sayede daha çok yol kat etmiş olacağım...

Ama forum için ve forum sakinleri için Bir bölüm açılsa sırf bu iş ile ilgili bence çok büyük faydası olacaktır.

Arkadaşlar ve sn admin ve moderatör arkadaşlar ve abiler sizin bu konudaki görüş ve düşünceleriniz ne doğrultuda olur şu anda ben eteğimdekileri dökmeye hazırım ya sizler ? .....
 
evet bu konuda gayet haklısın kendi haritamızı başkalarından alıyor ve paramızı boşa harcıyoruz ve bu konuda haritaları ve diğer bilgilerigüncellemek böyle birforumla daha hızlı olur ama böyle bir bölüm açılmasa bile sen yinede diğerkonular bölümünde başlayabilirsin tabi lisanslı paylaşım yapmadan gercekten iyi olur...
 
Arkadaşlar herkese selamun aleyküm bu konuyu burada 2. defa açıyorum çünki birincisinde sadece bir kişi cevap yazmış o arkadaşımız da bir cihazı var ve haritası ile sorun yaşıyor.

Yani Aradığım cevabımı sayın yöneticilerimizden yada diğer moderatör arkadaşlarımızdan abilerimizden bulamadım...

Sizce www.kontrolkalemi.com gibi bir sitemizin içinde navigasyon cihazları ve haritalarını yazılımlarını gibi değişik konuları içeren bir alan yakışıklı durmaz mı ?

Sn moderatör ve site sahibi değerli ustalarımız Ben bu sitenin üyelerinden herhangi birisi olarak böyle bir bölümün bu sitemize yakışacağını ve sitemizin daha çok kullanıcıya hitap edeceğini ayrıca daha çok farklı alanlardaki insanlara faydalı olacağına ve farklı insanların da gelip burada yapacakları paylaşımların sitemizin şu andaki üyeleri içinde bilgi kaynaklarının gelişeceğine şu andaki üyelerimizinde sorunlarının çözümüne bilgilerinin artmasına faydalı bir kaynak olacağına inanıyorum.

Ve sayın moderatör ve site sahibi ustalarımız ve abilerimizden bu konu hakkında düşüncelerini yazmalarınız arz ediyorum.

Saygılarımla......
 
Sayın has_artvin_li konu yönetim toplantısında görüşülecektir o yüzden kesin bir cevap yazmadık. Şimdilik kesin bir şey söyleyememekle birlikte bir bölüm oluşturmaya yetecek kadar bilgi ve legal dosya bulabilirseniz böyle bir katagori açılabilir.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,970
Mesajlar
922,185
Kullanıcılar
451,164
Son üye
Yalpaslan

Yeni konular

Geri
Üst