Neden Bir İnsan Cumartesi Sabahı Erkenden Uyanır?

valla dostum bi cumartesileri çok seviyorum ama bird özel sektörde isen pazarı bırak geceleride çalışırsın.. çook çalışmamız lazım çoook...
 
valla hocam cumartesi gibisi yok, süper ötesi bir gün. Çalışanlar için cuma akşamından o rahatlık geliyor.
 
Özel mesajtan bana bir soru soran arkadaşım bu konuyada bakmış, ya forumda cumartesi çalışmayan ne çok insan var, iş tercihinde bir yerlerde hata mı yaptım demişti. Her zaman dediğim gibi cumartesi lüks değil ihtiyaç, bir pazar neyinize yetmiyor diyen insandan uzak durun, aradaki fark çok büyük. Arkadaşıma selamlar
 
Cumartesi Çalışmak ile ilgili ekşi duyurudan notlar!!!

............................................................
işyerindeki sıkıntım (cumartesi çalışmak)
özet: okuyun arkadaşlar derdimi paylaşıyorum, derman sizden.

arkadaşlar bir arkadaşım ısrar etti, patron şirketi işte geldik girdik. ben arkadaşıma 50 kere sordum cumartesi çalışıyor muyum diye, o da hayır dedi. iyi o zaman başladık. babasıyla işe girerken işte hiç maaş falan konuşmadık, sigortamı bir ay geç başlattı(neymiş deneme süresi 1 aymış, gören de sanacak harfiyen iş kanununa uyuyor) zaten asgariden gösteriyor falan vs.. bunları hiç konuşmadım dert etmedim, maaşımı belirlerken bana bir kelime bir şey sormadı, verebileceği en alt parayı veriyor, tamam buna da eyvallah, zamanla artar dedik.

şimdi ben işe devam ettikçe her cumartesi bu adamın beni işe çağırdığına tanık oluyorum. 3 aydır ben cumartesileri gidiyorum hiçbir şey yapmadan eve dönüyorum, yerine girdiğim eleman işler yoğunken bile cumartesi çalışmıyormuş, bunu kendisi bana bizzat söyledi zaten. ben de arkadaşıma söyledim durum böyle böyle o da babasına söylemiş ama bir sonuç alamamış, ben de her cuma söylüyorum yarın geleyim mi iş var mı diye, her cuma iş var diyor, geliyoruz hiçbişi yapmadan eve dönüyorum. kendisi geliyor diye bizim de gelmemiz gerektiğine inanan klasik bir türk patronu işte.

ben de biraz çekingen ve patron da hayatımda tartışmasız gördüğüm en gergin ve sinirli adamlardan biri olduğu için bu konuyu doğru düzgün açamıyorum bir kere dedim iş olunca geliyoruz, iş olmayınca gelmiyoruz falan ama ne hikmetse iş olmadığı halde hep geldim. ben ofiste muhasebeye bakıyorum, bizim mali müşavir çalışmıyor, bankalar çalışmıyor, işlerini yaptığımız şirket çalışmıyor, devlet daireleri çalışmıyor diyorum adama ama anlamıyor aga adam.

yemin ederim depresyona girdim ya. ne yapayım sizce, ben haber vermeden direkt 2012'den itibaren cumartesileri gelmemeyi kafama koydum. adam hep kendisinin doğru yaptığına inanan biri. ne yapayım sizce? ben arkadaşa söyledim ben cumartesi gelmem diye işe başlamadan önce, o babasına söylemediyse benim yapacağım bir şey yok değil mi? o zaman söyleseydi babası değil mi bana en başta?
siz olsanız ne yaparsınız? gerçekten önceki eleman gibi benim cumartesi orada bulunmama gerek yok ve 3 ay boyunca yeniyiz eyvallah diyerek bu fedakarlığı/saçmalığı yaptım ama artık yeter yahu diyeyeyim mi?
benim bu işten zaten istediğim cumartesi ve pazarın tatil olması başka bir şey istesem zaten bu işi seçmezdim aq. başka da bir özelliği yok ki.

sabahtan akşama kadar bu cumartesi olayını düşünüyorum, başka bir şeye konsantre olamıyorum yahu.

.................................................................................................
cumartesi çalışmamanın ne kadar güzel bişey olduğunu yıllar sonra kurumsal bi şirkette iş bulup cumartesilerim tatil olunca daha iyi anladım. bu zamana kadar arkadaş hatırı yüzünden tahammül etmek zorunda olduğum yerlerin benden neler götürdüğünü daha sonra gördüm. 1)vakit kaybetmeden ayrıl. 2)para lazımsa işe gittiğinde aç interneti iş ara hep bulunca ayrıl 3)net ol, sert ol. bu cumartesi gitme. herhangi bir açıklama da yapma. sorarlarsa aynen yukarıda söylediğin gibi konuş. 4) arkadaşı markadaşı yok bu senin hayatın senin emeğin. haklarını savunmazsan, seni sömürmelerine izin verirsen bu böyle sürer gider... 5) bu kadar dert etmeni çok doğal buluyorum. cumartesi çalışmak sinir bozucu. 6)zaten maaşını asgariden gösteriyor madem çok sinirini bozarlarsa bu konuyu açarsın.
...................................................................
okumaya üşendim. baldur mesaj atınca okudum. devan bendeymiş arkadaşım

öncelikle yıllar önce bu sorunun aynısın ben sormuştum

2 seneden fazla olmuş. cevapları hepiniz okudunuz mu. peki sonra ne yaptın cumartesi gittin mi diyeceksiniz?

evet ctesi günü gittim. ske ske! ama millet 8 de gelirken ben 10'da gidip 1'de çıktım. 3 saat için mi gidiyordun diyebilirsiniz?

ama patron için ctesi elemanlarını oraya getirtmek bir haysiyet meselesi. bir otorite meselesi.

peki ne yapıyorduk. çalışıyor muyduk? yooo. ben flash bellekte film izliyordum. yanımdaki dl yapıyordu. karşıdaki feysbukta şakalı video izleyip gülüyordu. yaz günüyse dışarda geyik yapıyorduk. peki niye gidiyordunuz olm siz manyak mısınız diyebilirsiniz.

şerefsiz yalaka herifler öyle bir alıştırmışlar ki patron kısmısının ***ını yalamaya.

abi ben 10'a kadar kalırım. ctesi de gelirim. pazar da gelirirm diye diye. patronda şöyle bi mantık oluşmuş. evinde ne yapacak bu *****. gelsin çalışsın. hem şirket sıcak. yemeğini de veriyorum. mantık bu!

tabi patronu bu sisteme alıştıranlar ortaçağ kölesi zihniyetindeki tipler. senni benim gibi aklıyla bilgisiyile eğitimiyle iş yapan tipler yapmıyor bunu. adam aklıyla değil eliyle bir yere geldiği için. o el ne kadar çalışırsa, beden ne kadar çalışırsa ben de patronun gözüne o kadar girerim diyor. ama süreç sonunda patron da senden zeka değil fiziki efor bekliyor. çalışıyormuş gibi görünmek gibi. yemeğe en son gelmek gibi. en son geliyorsun çünkü işin gücünü bırakamadın. vay be. ne oyunlar!

neyse. ben 3 saat için günümü *** ediyordum. 8. ayın sonunda ***rim lan yeter artık dedim. vermeyin abi bana prim prim ben gelmeyecem dedim patrona. patron bunu yönetim kuruluyla danışmam gerek dedi. tamam sen danış dedim. bir daha işe gitmedim. benim 600tl prim düştü 400'e. 200tl haftasonu gelmiyorum diye ceza kesildi

sevinçten uçuyorum adeta. 200tl al ***üne sok diyecem patrona. o derece mutluyum. tabi bu duruma çalışan personel hiç sevinmedi. iş arkadaşlarım. adam burayı memuriyet sanıyor aq filan diyormuşlar arkamdan. ne sanıyorsam sanıyorum patrona istediklerimi yaptırabiliyor muyum. yaptırıyorum. o zaman defolun gidin bok herifler diyorum kendi kendime.

ha bi üstümdeki şirket ortağı mail attı. ctesi gelmemişsin dedi. gelmedim. size de söyledim dedim. senin neye daha çok önem verdiğin belli oldu dedi. outlooktan laf sokma olayı dönmüştü hatta ilk başta.

diyeceksiniz ki o ne boktan bir i şyeri. valla 150 kişinin çalıştığı bir fabrikaydı. aylık cirosu 900bin lira civarında bir yer.

tabi bunları yapıyorum ama şirketin üretim hatalarını düzelttiğimi daha 2. aydan aylık hatalı üretimi %15ten %5lere indirdiğimi belirtmeliyim. buna mukabil adamlar bana biraz göz yumdular.

artık özelde çalışmıyorum. özelde çalıştığım 3 yıl iliğimi kemiği sömürdü. hayattan soğudum.

bitti
.............................................................

Kaynak: ekşi duyuru - işyerindeki sıkıntım (cumartesi çalışmak)
 
Son düzenleme:
ozeldeysen isi yaparsin ve biter kamuda yaptigin isi anlasin anlamasin onlarca kisiye anlatirsin ve sonunda hepsi kendi istedigi gibi anlar ve sen ne yaptigini bilmeden yeni maceralara yol alirsin kim oldugu onemli degil bi yerlerde tanidigi olana denk gelirsin istemesende olmayacak isi yaparsin sizce bir cumartesi icin degermi.
 
Analamdım hocam, devlette çalışma olayı sadece cumartesi için mi seçiliyor demek istedin?? hocam ona bakarsan cumartesi çalışmayan özel sektörde çok lakin inşaat ve elektrik sektöründe çok çok az yoksa başka alanlarda çalışanların çoğu cumartesi çalışmıyor. Özelde işin bittiğini hiç duymadım ve görmedim onu geçtim cumartesi çalışmak o kadar kolay bir durum değil, bir yılda 52 veya 53 cumartesi oluyor. 30-40 yıl çalıştığında kaç gün eder.İnsanların yıllık izinleri 1 hafta bazi şanşlılarda iki hafta iken burda 52 günden bahsediyoruz. Haftanın 5 günü çalışıp 2 gün dinlenen adam ile haftanın 6 günü çalışan 1 gün dinlenen adam aynı mıdır? emekli olana kadar da durum bu. Emeklilik yaşıda 65 olduğuna göre bi hesap et hocam.
 
Walla süper bir cumartesi oluyor, harbiden seviyorum bugünü, dışarsı süper. Baharda cumartesileri bir daha güzel. Bugün çalışanlara gerçekten üzülüyorum.
 
Cumartesileri çalışmamak çok güzeldir. Cumartesileri neden küçük firmaların çoğunun çalıştığını hiç anlamadım. Tam bir verimsizlik örneği olduğu gibi, çalışanın tüm günü de boş yere gitmiş olur. İşin doğrusu cumartesi çalışmanın yasaklanması lazım.
 
alışmıs kudurmustan betermıs boşuna dememişler vucut alısmıs tatıl olsada olmasada kalkar
 

Bu şark kurnazlığı yüzündedendir, ne kadar çok çalış o kadar kar mantığıyla hareket ediyorlar oysa aynı işi 5 günde insanlar üretir, açgözlülük bu hale getirmiş sistemi. Ülker grubu eskiden cumartesi mesaisi vardı saat 15 e kadar, hatta sabri ülker cumartesileri niye çalışıyorsunuz sorusuna cuma günlerini kaybetmemek için bir mantıkla cevaplamıştı ama gel gör artık cumartesi mesaileri kakltı yapılan analizlerde üretim programına cumartesileride çalışılmayıncada aynı seviyeye ulaştığı ve o gün harcanan elektrik, benzin ve yemek gibi masraflardan tasarruf edildiği görüldü. Eminim cumartesi çalışan iş yerlerin bir çoğu cumartesi çalışmazlarsa hiç bir kayıpları olmadığını görecekler, ama bunun için ufku açık işveren lazım.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…