konu sahibi sıkı bir müslüman sanırım ama Türk olmayı unutmuş araplaşmış bir kişi. müslümanları iyi gösterip, diğer dinlerdekileri kötülüyor. kabul ederim onun inancıdır. tarih boyunca dinler özellikle semavi din dediğimiz ibrahimi dinler bu dünyaya ne vermiş merak ediyorum anlatsın bana. musevilik yozlaşmış tanrı isayı göndermiş. bir araştırsın bakalım isa gerçekten yaşamış mı? yoksa hristiyanlık romanın ve iznik konsüllerinin yazdığı bir din olabilir mi? ritüellerin hepsi pagan inancından dine devşirilmiş. hadi aldık yedik diyelim. peki avrupa medeniyetin başlangıcı ne zaman yükselmiş? kilise ve ruhbanlık yok sayıldıktan sonra. burada küçük bir arayüz var, bu dönemde evrim teorisinden, atomun parçalanmasına kadar olan bilim insanları ne hikmetse nerdeyse hepsi musevi, eee isevilik ne oldu? parçalara ayrıldı. şimdi dönelim müslümanlığa, tanrı son peygamberi gönderdi. hiç garip değil ibrahimi soydan gelen sami ırkına. gariplik yok önceki peygamberlerde samiydi. bu arada Türkleri atladım zannetmeyin kendi inançlarında huzur içinde yaşarlarken islamiyeti yaymak isteyen (gerçek amaç yaymak mı? yoksa zenginliği gasp etmek mi?) emeviler sanırım Türkleri müslümanlığa davet etmişler ve Türkler müslüman olmuşlardır diyeceğim, tarih okumamışlar inanacak. Talkan ve Curcan'da yapılanları nedense bizim Türk tarihimiz yazmaz. tarihini bilmeyen Türk te araplaşır. hepsini geçtim islamın peygamberi bir tane din, bir tane tanrı, bir tane yol getirmiş. şimdi güzel ülkemde kaç çeşit islam var? 1400 yıldır kaç tane ilim adamı çıkıp bir kaç tane bir şey icat etmiş. insanlığa nasıl bir hizmette bulunmuş? bana orta asyada olan yetişmiş bir kaç tane tıp matematik bilginini söylemeyin onlar Türk. bana arap güzellemesi yapan önce özüne baksın. Türk olmayı öğrensin o inandığı dinin kitabını da Türkçe okuyup anlasın. yaşadığım hayattan belki de, bir çok dinden insanla arkadaş oldum. içlerinde arap kökenli olanlarda vardı. din hiç bir zaman medeniyete fayda getirmemiştir. tam tersine her zaman gericilik getirmiştir, ilerleme dedikleri şey her zaman sadece belli bir sınıfın zenginleşmesi olmuştur. köleliği evirip çevirip kullanması olmuştur. din sahibi olmak değil vicdan sahibi olmak önemlidir. inandığın bir din varsa sana saygı duyarım ama kulluğunu, ibadetini kendi inandığına göster bana gösterme.