Neden Kompanzasyon kontaktörü?

Teşekkürler mehmet95 konuya ilgin ve emeğin için.
Bu bilgiye küçük bir katkıda benden:

Arkadaşalar bazı firmalar bu önlemi kondansatörün imalatı sırasında alırlar. Kompanzasyon için özel kontaktörlerin yaygınlaşması en fazla 8-10 senelik bir hadisedir. Bazı firmalar da teknikadam_41 arkadaşımızın dediği gibi kompanzasyon kontaktörü kullanılacağını varsayarak (çünki doğrusu bu) yaptıkları bu uygulamayı kaldırma yoluna gitmişlerdir. Aşağıda konuyla ilgili iki resim var bakabilirsiniz
 

Ekli dosyalar

  • kon. bobin (1).jpg
    90.5 KB · Görüntüleme: 211
  • kon. bobin.jpg
    88.2 KB · Görüntüleme: 202
Moderatör tarafında düzenlendi:
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Sn.edremit çok teşekkür.
Alttaki resim Emek Kondansatör.Emek kaldırdımı acaba?Bilginiz varmı? Teşekkür.
 
Bilmiyorum bizde eski yağlı tip emek vardı bunların içinde vardı. Uzun süredir siemensin MKK veya MKV tipini alıyorum. ( Not: 25 senedir çılışıp % 30 kaybetmemiş 50 KVAR lık 1-2 Grup emek hala var )
 
özürrr kompazyon kontaktoru hakkında yazdıklarım ıcın yeterlı bılgıye sahıp olamdıgım ıcın sanırım
 
tşkürler bizde sanırım kompanzasyon kontaktörlerine geçeceğiz...
 
Kompanzasyon sisteminde reaktör kullanılıyorsa kompanzasyon kontaktörüne gerek yoktur.Çünkü reaktör akım yükselme hızını etkilemekte ve kompanzasyon kontaktöründe gecikme 20ms gibi bir süre olduğu için gerek yoktur ama reaktör olmayan sistemlerde kompanzasyon kontaktörü kullanmak daha doğru olacaktır.Kondansatörler üzerindeki deşarj dirençlerinin sağlamlığı kontrol edilmeli ve gerekiyorsa siemensin deşarj bobinleri kullanılmalıdır.Kondansatörlerin deşarj dirençleri arızalı ise kondansatör üzerindeki enerji boşalamayacağı için tekrar devreye girdiğinde Şebeke voltajı ile kondansatör üzerindeki voltaj çakışacak ve yüksek akım çekerek nh sigortaların atmasına neden olacaktır.
 
benim kompanzasyon sistemimdeki akım sınırlayıcı paralel kontakların ipli bağlantıları sık sık kopuyor bunun sebebi nedir.
 
İp diye bahsettiğiniz şeyler,yolverme dirençleridir.Kondansatörler büyük ise,mekanik arıza
var ise,kontaktörleriniz kalitesiz ise,o nedenle olabilir.Çok ciddi bir durumdur.Sebebini mut-
laka bulmanız gerekir.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…