Neden Kompanzasyon kontaktörü?

şok bobini olan bir kondansatöre kompanzasyon kontaktörü kullanmamız gerekirmi yoksa yinede kompanzasyon kontaktörümü kullanmalıyız ?

Kondaş kondansatör tarafından üretilen ZnPP tipi güç kondansatörleri içinde şok bobin vardır, bu özellik neticesi kondansatör devreye girdiğinde çekilen yüksek akım sönümlenir. Ayrıca kompanzasyon kontaktörü kullanılması kondansatör ve şalt malzemenin ömrünü uzatacaktır.
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
SORU: Neden Kondansatör kontaktörü kullanmalıyız?

CEVAP:Kondansatör devdeye alındığı anda devreden yüksek akım geçer. Bu akımın şiddeti
devreye giren kondensatörden başka çalışan grupların olup olmadığına bağlıdır. Kondansatörlerin kademeli olarak devreye alınmaları sırasında sirkülasyon akımları geçer. Kondansatör uygun olarak seçilmezse ömürleri kısa olur.
UNUTMAYINIZ:Kompanzasyon için özel olarak geliştirilmiş kontaktörlerin kullanılması panolarda kondansatör ve şalt cihazının ömrünü uzatacaktır. :

SORU:Şirketimizde bu kontaktörler yok. Ne yapmamız gerekiyor?

CEVAP: Konpanzasyon Kondansatörlerinin bulunmadığı yerlerde Kondansatöre yapılan kablo bağlantısında kablonun üzerine bir iki spir atılması devreye girmeden çekilen geçici yüksek akımların sönümlenmesine yardımcı olur KONDAŞ KONDANSATÖR tarafından üretilen ZnPP tipi güç kondansatörlerinin içinde şok bobini bulunmaktadır. Bu bobinler yukarıda anlatılar geçici yüksek akımları sönümler.:
Merhaba,
Öncelikle şu konuya bir açıklık getirelim. ZnPP tip ürünlerimizde ZnPS-ZnPAS te kullandığımız deşarj dirençleri bulunmaktadır. Şok bobini diye adlandırdığınız eleman üründe bulunmamaktadır. Hali hazırda bir sisteme veya yeni bir sisteme ürünlerimiz entegre edilirken kesinlikle Kompanzasyon Kontaktörü kullanılmalıdır. Bu nöans basit gibi görülebilir fakat kullanıcının sistemi için telafisi güç problemler doğurabilir. Tavsiyem konuya çok vakıf olmadan bu takım yorumlarda bulunmaktan kaçınmanızdır. İyi günler.
 
Kondaş kondansatör tarafından üretilen ZnPP tipi güç kondansatörleri içinde şok bobin vardır, bu özellik neticesi kondansatör devreye girdiğinde çekilen yüksek akım sönümlenir. Ayrıca kompanzasyon kontaktörü kullanılması kondansatör ve şalt malzemenin ömrünü uzatacaktır.
Merhaba,
Öncelikle şu konuya bir açıklık getirelim. ZnPP tip ürünlerimizde ZnPS-ZnPAS te kullandığımız deşarj dirençleri bulunmaktadır. Şok bobini diye adlandırdığınız eleman üründe bulunmamaktadır. Hali hazırda bir sisteme veya yeni bir sisteme ürünlerimiz entegre edilirken kesinlikleKompanzasyon Kontaktörükullanılmalıdır. Bu nöans basit gibi görülebilir fakat kullanıcının sistemi için telafisi güç problemler doğurabilir. Tavsiyem konuya çok vakıf olmadan bu takım yorumlarda bulunmaktan kaçınmanızdır. İyi günler.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,929
Mesajlar
921,780
Kullanıcılar
451,103
Son üye
xen

Yeni konular

Geri
Üst