Neden ses parazitli geliyor?

vollkhann

Üye
Merhabalar. Aşağıdaki bağlantıdaki videoda yaptığının ufak farklar dışında aynısını yapıyorum ama seste parazitler oluyor, videoda çok güzel çalışıyor. Ufak farklılık dediğim; videoda 10uF kullanmış ben 47uF, 4.7uF ve 330pF ile denedim, ve videoda bağlantıları lehimle yapmış, ben Bluetooth modülünün ses çıkış jakından hoparlörün ses girişine bağladım. Onun dışında her şey aynı, gücü köprü diyotun çıkışındaki büyük kondansatörden aldım, 7805 ile 5V’a düşürdüm, çıkışa kondansatör koydum ve BT modüle bağladım. Neden videoda olmazken bende bu kadar çok cızırtı veya parazit oluyor olabilir? Teşekkürler.

Old Speaker Convert to Home Theatre using Bluetooth Kit || Add Bluetooth to Your Home Stereo System

kapasitörler bu işler için süzgeçtir. senin süzgeçler elinde olmadığı için biraz büyük, biraz küçük olmuş. ayarında olması için aynılarını bul ve dene.

kapasitörler bu işler için süzgeçtir. senin süzgeçler elinde olmadığı için biraz büyük, biraz küçük olmuş. ayarında olması için aynılarını bul ve dene.
Ben de kapasitörden diye düşündüm, test etmek için gücü ses sisteminin kapasitöründen almak yerine başka bir güç kaynağından aldım ve 7805’e bağlayıp aynı kapasitörü kullandım, bu sefer cızırtı kesildi. Ama ikinci bir güç kaynağını kullanmak istemiyorum. Bu durumda da kapasitörden diyebilir miyiz?

atladığın bir şey var, harici kaynaktan verdiğin enerji devredeki kapasitörler üzerinden geçmiyor, garibanlara tatil vermişsin ama onların haberi yok. orijinal enerji beslemesi değil yani. sistemi kandırıyorsun.

atladığın bir şey var, harici kaynaktan verdiğin enerji devredeki kapasitörler üzerinden geçmiyor, garibanlara tatil vermişsin ama onların haberi yok. orijinal enerji beslemesi değil yani. sistemi kandırıyorsun.
Elektronik konusunda acemiyim, harici kaynaktan verince veya orijinal kaynaktan verince kapasitörlerin etkisi farklı olur mu demek istedin? Yaptığım test doğru değil mi bu durumda?

Ben de kapasitörden diye düşündüm, test etmek için gücü ses sisteminin kapasitöründen almak yerine başka bir güç kaynağından aldım ve 7805’e bağlayıp aynı kapasitörü kullandım, bu sefer cızırtı kesildi. Ama ikinci bir güç kaynağını kullanmak istemiyorum. Bu durumda da kapasitörden diyebilir miyiz?
Bir BT modülü basit gibi görünse de esasen komplike bir devredir. Devrede digital sinyalleri almak için ayrı, analog sinyalleri üretmek için ayrı bir devre bulunur. Analog sinyalleri üreten devre basit bir DAC devresidir.
Teknikte DGND (digital GROUND) ve AGND (Analog GROUND) adı verilen iki ayrı GND yani şase hattı bulunmaktadır.
Bu iki GND hattının birleştirilmesi bile özel teknikler gerektirmektedir.
İki ayrı besleme kullanıldığı zaman bu şaseler ayrılır ve ground loop adı verilen olay sıfırlanır. Yani şaseler üzerinden geri dönüşüm yapan sinyaller engellenmiş olur.
Aynı besleme devresi şasesi üzerinde oluşan ground loopu engellemek için bu şaselemenin tekniğine uygun olarak tek noktadan yapılması veya ayrılması gerekmektedir.
Devreyi nasıl yaptığına dair resimlerin olmadığı için sadece şunları önerebilirim.
1) BT 5V eksi besleme şase telini modülün dibinden kesip ayırman, yani sadece artı 5V ucunu bağlaman...
Bu durumda BT modülü çalışıyorsa parazitler gidecektir.
2) 5V şasenin ayrılması halinde BT modülü çalışmıyorsa L/R sinyal jakını sökerek şase kablosunu jakın dibinden kesmen paraziti kesecektir.

Forum istatistikleri

Konular
129,818
Kullanıcılar
452,633
Son üye
berkayozcelikel

Yeni konular

Geri