Nelerden hoşlanırsınız? nelerden hoşlanmazsınız? sorusuna verilecek cevaplar

serkan_48

Üye dümdüz üye
Katılım
5 Ağu 2009
Mesajlar
14,111
Puanları
4,156
Yaş
43
Konum
Antalya
Degerli arkadaslar ,

Bu genel sohbet konusunu uzun zamandir acmak istiyordum ancak bu gune kismetmis.

Gunluk hayatta karsilastiginiz ve şu şu cok hosuma gider yada şunlardan hic hoslanmam gibi takinti yada dusuncelerinizi paylasmanizi diliyorum.

Ilk benden olsun haliyle konu sahibi olarak

Lehim yaparken cikan kokuya bayiliyorum.

Yolda kaldirim varken direnerek arac yolundan yuruyen yayalardan hic hoslanmiyorum. Anlamiyorum neden kaldirimdan gitmiyorsun arkadas.

Konunun devami gelmezse yonetici arkadaslardan silmelerini rica ediyorum.
 
Güzel giyimli, makyajlı, bakımlı bayanlara bayılırım :)
Konuşurken lafımın kesilmesinden nefret ederim :mad:
Verilen işin zamanında yapılmasından,zamanlamayı Timing'i iyi yapanları severim :)
İş yaparken yanıma gelip boş konuşan yalaka tiplerden nefret ederim. :mad:
Zeki insanları severim :)
Algılaması kıt olanlardan, birde zeki olup aptal numarası yapanlardan nefret ederim :mad:
Az lafla çok iş yapmayı severim, az laftan anlayanı çok konuşmayanı severim :)
Her lafından bir mana çıkarıp abuk sabuk yorum yapanlardan nefret ederim :mad:
Ayrıntılara önem veririm, ayrıntıya önem vereni severim :)
Herşeyi yüzeysel geçiştirip uydurma kestirme çözüm verenlerden nefret ederim :mad:
 
Degerli arkadaslar ,

Bu genel sohbet konusunu uzun zamandir acmak istiyordum ancak bu gune kismetmis.

Gunluk hayatta karsilastiginiz ve şu şu cok hosuma gider yada şunlardan hic hoslanmam gibi takinti yada dusuncelerinizi paylasmanizi diliyorum.

Ilk benden olsun haliyle konu sahibi olarak

Lehim yaparken cikan kokuya bayiliyorum.

Yolda kaldirim varken direnerek arac yolundan yuruyen yayalardan hic hoslanmiyorum. Anlamiyorum neden kaldirimdan gitmiyorsun arkadas.

Konunun devami gelmezse yonetici arkadaslardan silmelerini rica ediyorum.
Sırf bu yüzden megafon takıp milleti uyarmayıu düşündüm, hukuksuz bir tarafı var mıdır?
Lehim kokusu sağlığa zararlı kardeşim bağımlısı olsan da mümkün olduğunca içine çekme :), bazn selülozik tiner ağır geliyor onu da koklama, araca yeşil yanmasına rağmen umursamayıp geçen yayalardan trafik kurallarına uymayan şoförlerden, hastane gibi umumi yerlerdeki wc kokusuna ve klima hava perdesi cihazlarının bakımsızlığından (ızgaralarda 1 parmak toz olur) hoşlanmam! Daha bunlar gibi bir yığın ton madde vardır.
 
Kokusu guzel herseyde sagliga zararli kardesim. Tiner ve boya kokusu dicektim zararli dedin ciktin.

Gecenlerde catiya cikip benim antenin kablosunu sokup kendi anten kablosunu baglayan komsumdan hic hoslanmiyorum. Hatta gelir diye catida yarim saat bekledim gelmedi. Action filmi cekecektim. Amatorde olsa oskara aday olacaktim. Sokeni bilsem kapisina dayanacaktim kabloda da yazmiyorki hangi daire oldugu.
 
Lihim kokusunu bende seviyorum Birde marangozların önünden geçerken vernik... onunda kokusu güzel. :)
Silikon kokusundan nefret ederim.Baş ağrısı yapar bende.
Yolda yürürken kendini kaldırımın sahibi zanneden bayanlardan da hoşlanmıyorum.Sanki yol vermek zorundaymışsın gibi....
Otobüs yada dolmuş durağına gelince telefonu çıkarıp anlamsızca bakıp tekrar cebine koyanlardan hoşlanmıyorum. :) Kesin vardır içimizde :)
Çayla beraber sigara içmekten hoşlanmam.Önce çay içer sonra sigara yakarım......
 
Lehim kokusundan tek hoşlanan ben değilmişim :) (Arada bir lehim yaptığımdan olsa gerek, sık yapıyor olsam bıkardım muhtemelen :D )

Benden yıl olarak tecrübeli kişiler karşısında (15-20 yıllık) teknik bir konuda, bilhassa güncel konular üzerinde yorum yaptığımda beni dinlemeyip ustalıklarına güvenerek eski kafalı düşünmeye devam etmelerinden hiç hoşlanmıyorum. Tamam tecrübe olarak çok gerideyiz ama bizde birşeyler biliyoruz yani :D

Dipnot: Serkan abi güzel bir başlık açmışsın, inşallah devamı gelir.
 
Takinti halinde bir duzen hastaligim var. Takim cantamdaki iki tornavidanin yeri degisse bile cok sinir oluyorum.

Allahtan tek calisiyorum iki kisi olsak herhalde zehir olurum :mad::mad::confused::D

Duzensizlikten hoslanmiyorum
Duzenli olmayi seviyorum. Yolda giderken cizgilere basmam
 
Yol demişken, Araçla hareket halinde iken yolda, yolu tehlikeye atıcak bi yerde, taş vs. görürsem mutlaka durur kenara atarım.
Çalışırken işime karışanlara sinir olurum.
 
Merhaba.Güzel bir konu başlığını açmışsınız sn. Serkan_48,bu konudaki “artılarım” ve “eksilerim” aşağıdaki gibidir; (Özel olarak çok hassas düşündüğüm trafik konusuna çok fazla yer verdim)

-Trafikte sarı veya sarı+yeşil ışık hiç yanmadan arkadan sürekli klakson çalanlardan hoşlanmam.

-Yaya geçidinde yayalar tam geçerken bu anda hiç durmayanlara,yaya adım atmışken veya atmaya tam hazırlanırken buna aldırmayıp transit geçenlerden hoşlanmam.(Centilmenlik ve trafik konusundan)

-Egzozları aslında çok az ve normal bir ses çıkardığı halde özel düzenlerle egzoz sesini artıran ses sistemi monte edenlerden hoşlanmam.Egzozozum biraz fazla ses çıkarsa hemen egzozocuya gidip gerekirse tam olarak sıfırıyla değiştirim.(Meskun mahaldeki yakın çevreye verdiğim bir hassasiyet ve saygı açısından)

-Kavşaklara gelindiğinde ayni özellikle geçiş üstünlüğüne sahip 2 ayrı yoldan gelen bir araç,bir fedakarlıkta bulunup diğerine geçiş üstünlüğünü nezaketen de veriyorsa ona büyük saygı duyarım.Herkes ayni düşünce ile hareket edip nezaket kuralları içinde davranabilse,belki ülkemizde kazaların oluşma riski tam sıfıra bile inebilir. (Araçların bakımsızlığını,içkiyle,uyuştucuyla araç kullanmayı,kendiliğinden ve istenmeden oluşan bu tür kazaları bunların dışındaki istisna sayıyorum)

-Trafikte kendi şeridinde giderken sürekli makas atan sürücüleri severek tasvip edemem.Zaten yeni çıkan trafik yasaları ile bu fiil,işlenen suçlar listesine tam dahil edilmiştir.Aslında hem nezaketen,hem de trafik kuralları gereği mecburiyet ve olağanüstü durumlar (Oluşan çok tehlikeli bir durumu savuşturmanın çok dışında) bu eylemin hiç yapılmaması gerekir,çünkü trafik için çok büyük risk oluşturmaktadır.

-“Sinyali sadece acemiler verir” önyargısı ile düşünen ve sinyali kritik zamanlarda kullanmaktan sakınan sürücülerden hoşlanmam.Sinyal bilgi amaçlı verilip acemilikle ve ustalıkla, yapılan bu yararlı eylemin hiç bir ilgisi bulunmamaktadır.

-Araçlardan çevreye düşüncesizce atık (çöp) madde atanlardan,parkları,bahçeleri,vb. ve yakın çevreyi,hemen yanıbaşlarında çöp kutuları olduğu halde göz göre göre kirletenleri (Bu gezegen bize bir emanettir,çevremizi olabildiğince temiz tutmak,daha temiz bir gelecek ve neslin devamı için olmazsa olmazıdır.)

-Gecenin tam ortasında, araca özel koyduğu yüksek güçlü ses sistemini,aracın camlarını indirip,meskun mahallerde “bangır bangır” bağırtanlardan,gece saat 24.00’den sonra uzun uzun klakson çalanlardan,bu şekilde uykuya dalmış olanları bu sesle rahatsız edip uyandıranlardan hoşlanmam.

-Forum içinde, forum dışındaki bazı istenmeyen husumetlerini buraya taşıyıp, forumda herkesin tedirgin ve çok da rahatsız olacağı şekliyle bu tartışmalarını çekinmeden “açık bir kavga” şeklinde inatla da sürdüren forum üyelerinden genelde hoşlanmam.

-Kendisine hemen cevap yazılmadığını gören ve bu konuda çok sabırsız olan bazı forum üyelerinin, ayni konu başlığını defalarca farklı konu başlıklarında kasten açmaya devam etmelerini ısrarcılık ve forum kurallarına uymamak olarak değerlendirip hoşlanmam.

-Fiziki ve kişisel bakımına,kıyafetine,konuşma tarzına sürekli olarak büyük önem gösteren bayan veya bay ayırt etmeden hepsinden ayni derecede etkilenerek hoşlanırım.

-Cehaletin vereceği gereksiz bir cesareti,kültür ve ilimin vereceği bir çekinceye her zaman tercih ederim.

-İnsanı önce insan olduğu,bunu olabilmeyi tam başarabildiği (Adam gibi adam,emin,güvenilir,mert,adil) zaman gerçekten de severim,etiketi,makamı ve sahip olduğu maddi gücü daha sonra gelir.

-Karşılıksız yardım etmeyi,edebilmeyi çok isteyeni veya yardım edilmesine ön ayak olabileni,bu amacı kendi hayat felsefesiyle amaç edinmiş olanları çok severim.(Bir iyilik yap iyilik bul veya iyilik yap denize at,felsefesi ile)

-İyiliğin karşılığını sözle nezaketen verebileni,teşekkür edebilmeyi çok iyi bileni,bunu hiç unutmayanı,forum içindeki bu konularda vefasız kalmayanı çok severim.İşte ben böyle biriyim..Saygılarımla..

Bir anti-parantez olarak lehim kokusunu,genel sağlık açısından bu açıdan düşündüğümde pek sevmiyorum,bu nedenle oluşan duman yoğunluğunu senelerdir tam dağıtabilmek için vantilatörler kullanıyorum,hiç olmazsa direk burnuma da gelmemesi,odaya homojen olarak da dağılması için bunu uyguluyorum,sürekli ve kalıcı bir çözüm için bacalı bir davlumbaz (Doğal baca çekişli veya içinde ayrıca debisi çok yüksek olan pc kasa fanlarını,bu davlumbaz boğazına tam monte edip, cebri olarak kirli bu havayı çekip camdan dışarıya egzoz edebilmeyi arada sırada düşünüyorum.Çok uzun süreli soluduğumda alerjik istenmeyen bazı etkilenimlerle karşılaşabiliyorum,kısa sürede değil çok uzun uzun sürede benim sağlığım (Aslında genelleme yapılarak çok uzun süreli temaslarda herkese zararlı olabileceği de düşünülmelidir) zararlı olduğunu düşünüyorum.Fluxtaki boraks ısıyla ayrışıp tahriş edici bor dumanlarını çıkardığından sağlık için bence sigara kadar zararlı olmasa bile yine de zararlı olabilir.Keza elektrotla elektrik ark kaynağı yapanların da,çok kapalı (Açık ve havadar olan alanlar dışında) ortamlarda aspiratörsüz bu dumanlara uzun süreli maruz kalabilmeleri de ayni ölçüde insan sağlığı için zararlıdır.Kolay gelsin.
 
Kucuk cocuklara,yaslilara eziyet edenlerden nefret ederim.direk hayatimdan cikardigim bile olmustur.

Zoru basardiginizda ve ya stresli bir durumla baş edip refaha ciktiginizda bir aferin ya da tesekkur ederim demekten bile aciz olan yoneticilerle calismaktan,bulunduklari konumu yol gostermek icin degil de ego tatmin etmek icin kullanan kisilerden nefret ederim.

Saatlerin geriye alinmasindan nefret ederim.insanin ici karariyor yaa kalkiyorsun karanlik yatiyorsun karanlik : ))

Her durumda saygi cercevesinde hareket eden insanlardan hoslanirim.

Merhamet ve vicdan sahibi,empati yetenegi guclu olan insanlardan,sosyal konularda da kendini gelistirebilmis olan kisilere her zaman saygi duymusumdur.

Tavla oynamaya bayilirim,ozellikle iyi bir rakip varsa : ))
 

Forum istatistikleri

Konular
128,845
Mesajlar
920,948
Kullanıcılar
450,947
Son üye
sitroen91

Yeni konular

Geri
Üst