Ni-mh piller yerine Lityum kullanılabilir mi?

harungundogdu

Usta Üye
Geçenlerde tıraş makinem bozuldu içerisinde Ni-mh bir pil çıktı bunu değişmem gerekiyormuş araştırma yaparken bişey gördüm.
Lityum piller ulaşabileceğimiz en güçlü piller diye biliyorum ve bu piller şarj olabiliyor diye biliyorum. Bolca 18650 pilim var bunların devresi de var elimde ama hiç AA boyutunda 1.5v bir pilin şarj edildiğini görmedim.

Hem performans hem de akım kapasitesi olarak lityhum pili kullanmak istedim ama internette bazıları şarj edilemez bazıları ise 3 adet seri bağlayıp tp 4056 ile şarj edilebileceğini söyledi. Bence bu ürünü diğer Ni-mh şarj aletlerinde şarj etmemeleri için üzerine böyle bir ibare eklemişler ama yine de sizlere danışmak istedim.

Bahsettiğim ürüne örnek olarak lityum pil.

Bu da standart olanı.

Bu arada üründen fazla fazla alıp diş fırçası, mouse, multimetre gibi yerlerde de kullanmayı düşünüyorum.

hiç AA boyutunda 1.5v bir pilin şarj edildiğini görmedim.
Şarj edilebilir.
Doğru ürün budur.
https://www.hepsiburada.com/varta-a...-pil-2-li-p-HBCV0000490RCJ?magaza=enerjigross
Tıraş makinesinin orijinalliğini bozmayın. Varta nın şarjlı pillerini kullanın. Kalitelidir.
Önerim:
Ni-MH pillerde hafıza olayı vardır. Muhakkak pili, şarjı bitene kadar kullanın.
Yarım şarjlı iken, şarj tamamlama yapmayın. Hata olur.
Kolay gelsin...

Muhsin Bey Ni-Mh pillerde bir sorun yok zaten ben yerine Lityum kullanmayı düşündüm çünkü makinenin performansı hep düşüyor ilk şarj olduğundaki gibi olmuyor. Sadece tıraş makinesi de değil sorun birçok yerde kullanmayı düşünüyorum.

Merhaba, Ni-MH pillerin devri geride kaldı. Lityum pile çevirme planınız çok yerindedir. Lityum pillerin kendi yapilarina uygun şarj edilmeleri gerekmektedir. Ni-Cd ve Ni-Mh pil şarj aletleri ile lityum piller şarj edilemez. Ayrıca lityum pillerin yanlış şarj ve kısa devre etkileri ile patlama riski çok fazladır.

Evet bahsettiğiniz hususları araştırdım 1.5v için bir şarj devresi bulamadım ama bir yabancı forumda 3 adet seri bağlı pili tp4056 ile şarj ettiğini yıllardır böyle kullandığını gördüm. Lityum pillere 18650 lerden beri aşinayım şarj ve deşarj durumlarını biliyorum. Riske girip deneyeceğim gibi.

Ni-Mh pillerde bir sorun yok zaten ben yerine Lityum kullanmayı düşündüm çünkü makinenin performansı hep düşüyor
Emsal AA karbon piller 800 mA güç sağlayabiliyor.
Ni-MH şarjlı pillerde teknoloji ilerledi. Yüksek kapasiteli piller üretiliyor.

Varta şarjlı AA pil 2.1 A akım sağlama gücü var. (AA tip Ni-MH şarjlı pillerde mükemmel bir güç)
Lityum pile çevirince ne kadar akım gücü sağlayabileceksiniz?
veya beklentiniz nedir?

3400 mah kapasite sunuyor daha da önemlisi iç direnci düşük bir ürün. Kendi kendine bile şarjı bitiyor bu pillerin.
En önemli husus bu ürün şarj ve deşarj oldukça kapasitesi düşüyor ama lityumlar performansını uzun süre daha koruyabiliyor. Ben de tam karar vermedim zaten ama iki ürünün de fiyatı aynı hatta lityum daha ucuz olunca evdeki herşeyi lityuma çeviresim geldi.

güzel insan, bazen düşünmekle, yapmak arasında çok büyük farklar olabiliyor.
1- lityum pil değişimi çok mantıklı
2- b*ktan tarafı şarj aletini değiştirmek gerekiyor. lityuma uygun olacak.
3- tr4056 güzel düşünce ama ayarsız kerata 1 ampere kadar şarj ediyor. geçen gün forumda denk geldim sanırım @serkan_48 ustamız yazmıştı. dirençle ayarlanabiliyordu.
4- 3 tane seri bağlantı ile şarj olur mu? olur. ben yapmadım bilmiyorum. 5 voltta şarj uygun, bu da telefon şarj cihazı uygun oluyor.

Güzel bir şarj devresi arıyorum bu şekilde gaydırıgubbak benim de içime sinmiyor.

Güzel bir şarj devresi arıyorum bu şekilde gaydırıgubbak benim de içime sinmiyor.
tp4056 çok güzel ama ayarsız güç, ben şok aletine 18650 yi şarj etmek için kullanmıştım 4-5 yıl önce. geçenlerde bulmuştum pili ölmüştü. pile/bataryaya göre ayar yapmak gerekiyor. ( smd direnç değişikliği). yap bi kıyak poverbank kartı varsa işin garantiye yakın olur diye biliyorum. bende bir kafa lambası var. akülüydü ve sizlere ömür. 18650 taktım zayıf yandı. poverbank kartından bağlayıp deneyeceğim. çıkış 5 volt garanti hiç değilse.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…