Teşekkürler hocam oyuncak araba pillerini de aynı şekilde şarj ederek kullanıyorum. Aklıma bir soru daha geldi eğer ben kapasiteleri farklı ve voltajları aynı Ni-Cd ve ni-mh pilleri telsiz gibi bir cihazda aynı anda kullanırsam sorun oluşur mu? Bu tarz cihazlarda piller birbirine seri bağlanmış oluyor diye biliyorum. Eskiden bir telsizde yanlış hatırlamıyorsam alkaline ve çinko karbon pilleri bir arada kullanmıştım ve telsiz çalışıyorken alkaline pillerden bir tanesi akma yapmıştı. İnternette bir makalede bu tip şarjlı pillerin akma ihtimalinin düşük olduğunu okumuştum ama yine de size sormak istedim.Araçlarda Nikel cadmium piller kullanılıyordu. Bu pilde %99 ni-cd pildir. Ayni şekilde sarj edebilirsiniz. Kapasitesinin çok yüksek olduğunu sanmıyorum. 600 - 700 mA kapasitesi vardır bu kapasitesi düşmüştür. Eger sarj tutar ise 3 - 4 saatte dolar tahminim. Verim alabilirmisiniz zannetmiyorum ama uzaktan kumanda v.s. de kısa bir süre çalışabilir.
Deneyin tecrübe olur en azından.
Teşekkürler hocam oyuncak araba pillerini de aynı şekilde şarj ederek kullanıyorum. Aklıma bir soru daha geldi eğer ben kapasiteleri farklı ve voltajları aynı Ni-Cd ve ni-mh pilleri telsiz gibi bir cihazda aynı anda kullanırsam sorun oluşur mu? Bu tarz cihazlarda piller birbirine seri bağlanmış oluyor diye biliyorum. Eskiden bir telsizde yanlış hatırlamıyorsam alkaline ve çinko karbon pilleri bir arada kullanmıştım ve telsiz çalışıyorken alkaline pillerden bir tanesi akma yapmıştı. İnternette bir makalede bu tip şarjlı pillerin akma ihtimalinin düşük olduğunu okumuştum ama yine de size sormak istedim.