Ni1000 0-5V cevirici hk?

Bazı RTD Çeviriciler ni1000'de desteklemektedir.Özellikle PT1000 i destekleyen çeviriciler.Bir tane örnek çevircinin pdf ektedir.
 

Ekli dosyalar

  • cevirici.pdf
    2.2 MB · Görüntüleme: 41
caner kardeş bu ürünlerden haberdarım. fakat maliyeti cokda uygun değil su an için bana cok profesyonel olmyan bir devre arıyorum
 
Enda'da uygun maliyetli ürünler var:
Çevirici P011 / Dijital Göstergeler, Ampermetreler,\r\nVoltmetreler ve Çeviriciler - ENDA

Hassas olmayan, çok ucuz bir çözüm arıyorum diyorsanız Ni1000 sensörün üzerinden sabit akım (örneğin 2.5 mA) geçirin. İki ucu arasındaki gerilim farkı sıcaklıkla orantılı olacaktır. Tabii akım değeri yüksekçe olduğu için sensör bir miktar ısınacaktır. Akımı düşük tutup gerilimi bir op-ampla kuvvetlendirebilirsiniz.
 
hala lazım mı bu devre. baskı devresı dahıl 4 tl malıyetı var. bıde 5 volta cevırırsen 85 derecede cakılıyo ustunu okuyamassın
 
varsa paylaşabilirmisin 4tl ye nasıl hallediyosun işlemci kullanmadan. lineer olmayan girişi nasıl lineer çıkışa çeviriyorsun.
 
varsa paylaşabilirmisin 4tl ye nasıl hallediyosun işlemci kullanmadan. lineer olmayan girişi nasıl lineer çıkışa çeviriyorsun.
ben 0-10v ceviriyorum hangi voltaj degerine hangi sicaklik degeri denk geldigini plc icinden ayarlamamn lazim yada islemci kullanman lazim. islemci icinde voltaj degerine karsilik gelen direnc degerini bulursun daha sonra direnc degerine denk gelen sicakligi bulursun. bu degerlere nasil cevireceginde ni1000 datasheetinden bulabilirsin. bu yontemle istedigin sensoru 0...10vcevirebilirsin. eger sensore 3x kablo cekersen,hata en fazla 0.25 dereceye kadar oluyor... islemci kullanmadan da opamplarla linerlestirebilirsin, devre buyur ve maliyeti 5 ile 10 tl arasindada artar. bence gerek yok, arkadas zaten bu degeri plc okutacak heralde.

bide unutmadan sambay sen hangi firmada calisiyorsun
 
hmm çıkış lineer değil ok, 4tlden bile düşük olur maliyet. yabancı değil çözüm teknik
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…