Niye Mühendis Olalalım Ki Bizi Gerçek manada Teknik Öğretmen Olarak kabul edilmek

o iş ilanlarının şartları göründüğü gibi değil ki adam mühendisten çok köle arıyor mülakata bir giriyorsun internette yazandan çok farklı şartlar sunuyorlar ne yazık ki hem niye bu yetkiyi istiyorlar tam anlamış değilim herkes kendi branşında çalışssın ya da en baştan kendince doğru olanı seçsin
 
Nasıl aynı müfredat ya, aynı bölümü bile farklı üniversiteler farklı eğitim verilirken kafanız kıyak mı ya sizin!!!
 
Teknik Eğitim mezunlarına mühendislik yetkisinin verilmesinin tartışılabilir yanı yok zaten kanun var 1 yıllık tamamlama eğitimiyle mühendis olur olur diyor.Diğer mesele buna kimler karşı çıkıyor ? Anadolu da kıytırık üniversitelerden mezun mühendisler çünkü kendilerine güvenmiyorlar bu zamana kadar iyi bir üniversiteden mezun(odtü,itü vb.) birinin buna karşı çıktığını duymadım:) teknik eğitim mezunu DGS ile mühendislik bitirmiş biri olarak bunları çok açık görebiliyorum.
 
Teknik Öğretmen arkadaşlarımızın kendilerini illa ki mühendis olarak kabul ettirmeye çalışmalarını çok gereksiz buluyorum. Teknik Öğretmenler özel sektör piyasasında çok iyi yerlere gelebiliyorlar. Teknik öğretmenlik mezunu arkadaşlarımızın odalaşma ve meslek örgütü olma yolunda ciddi adımlar atamama eksiklikleri var. Kendilerine güvenip odalaşma sürecine girebilirlerse, özel sektördeki yetkinlikleri artacaktır.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,822
Mesajlar
920,773
Kullanıcılar
450,911
Son üye
fatih41311

Yeni konular

Geri
Üst