Hayır pili çıkarınca kesinlikle çalışmıyor. Çalışsa sorun kalmaz zaten. Bazı yerlerde eşit voltaj olursa pili çıkarıp aynı kabloya adaptör bağlayıp cihazı kullananları okumuştumBahsettiginiz işlem cok riskli ve muhtemelen calismaz.
Biz bazen pilleri söküp yeni sifir pil ile değiştirdiğimizde bile batarya calismiyor. Siz adaptor takmanız daha riskli.
Peki notebook kapali iken bataryayi soktugunuzde adaptor ile calismiyormu? Bazi notwbooklar o sekilde de calisir. Denediniz mi?
Cevabın için sağol kardeşim. Deneyimli arkadaşların fikirlerini de merak ediyorumBazı batarya paketlerinin içinde bms var. ( batarya yönetim sistemi ) Bu sistem pillerin bağlı olduğu Elektronik bir kart. Eğer siz oraya bağlı olan pillerden birini sökerseniz voltaj 0 olduğunda o bataryayı ölü kabul edip bir daha çalışmıyor. Forumda da konusu geçti bir çok arkadaş denedi yeni pil alıp puntalayıp pil paketi yaptılar ama çalıştıramadılar.
Siz pillerin olduğu yerden Elektrik vermeyi düşünüyorsunuz. Nasıl olur bilemedim. Bence çok sakıncalı bir durum yani notebook a zarar verme durumu olabilir.
Deneyimli arkadaşlarda yazsın yorum yapsın bakalım ne diyecekler.
Piyasada bu modelin pili yok malesef. Tek çare elektrikle çalıştırmak. İnternet sitelerinde 85 lira civarı satılan dijital göstergeli ayarlı bir adaptör var. Acaba regüleli midir.Kutupları doğru bağlarsanız zarar vermez 4.2 volta kadar çıkabilirsiniz. 5 volt smps adaptöre uygun akımda seri diyot bağlayarak ta yapabilirsiniz. Aynı anda kendi adaptörünü kullanmayın. Regülesiz adaptör kullanmayın. Pilini değiştirmeyi neden düşünmüyorsunuz. Çalışırsamı değiştireceksiniz.
Pil hücresi konusunu bilmiyorum. Elektrikten pek anlamam. Benim yapmak istediğim şu: Bataryadan cihaza giden kabloyu kesip kablonun ucuna adaptör bağlamakEğer her pil hücresini ayrı ayrı besleyecekseniz tam izole güç kaynağı kullanmalısınız.
Ama hala tavsiye etmiyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?