exotic81
Üye
beyz Ucundakİ Elektron ArtiŞi Mi?hansandersen ' Alıntı:sayın Exotic81,
güzel Açıklamalar Yapmışsınız.ama Bu Açıklamalar 2 Wire Proximity Sensörlerin Npn Ya Da Pnp Olabileceği Gerçeğini Değiştirmiyor.sonuçta Siz Sensörün Içinde Normal Bir Anahtar Kullanmıyorsunuz.bu Sensörler Solid State Teknoljisiyle üretilmiş Anahtarlardır.
sayın Erolgke Nin Gönderdiği şemalara Bakarsanız.2 Wire Sensörlerde Kullanılan Transistörün Tetiklenmesini Sağlayanın Base Ucundaki Elektron Artışından Kaynaklandığını Anlayabilirsiniz.
gönderdiğim şemada Detaylı Bilgileri Görebilirsiniz.
beyz Ucu Neresİ GÖsterİrmİsİnİz? Bu Bİr SensÖr Resmİ...transİstÖr DeĞİl...
pnp Normalde AÇik İle Npn Normalde AÇik Nasil BaĞlanmiŞ? LÜtfen Buna Dİkkat Edİnİz...
ufak Kutucuk Varya... O Bİr YÜk. Bu Bİr RÖlede Olur Basİt Bİr Lambada...yÜkÜ Pnp BaĞlantida Nereye BaĞlamiŞ? Dİkkat Edİn Lutfen...
Dİrek Olarak YÜk Eksİye BaĞli... SensÖr GÖrdÜĞÜ Zaman YÜke Arti Gelİyor. Arti GeldİĞİne GÖre Sİstem Pnp BaĞlidir...
npn BaĞlantida Tam Tersİ BaĞlanmiŞ...
sayın Erolgke ArkadaŞimizin GÖnerdİĞİ Resİm Bİr SensÖrÜn BaĞlanti UÇlarini GÖsteren Resİmdİr...
emİter,beyz, KollektÖr Ucu Neresİ Ben GÖremedİm...
3 Tellİ SensÖrler Pnp-npn Dİye Ayrilir... (+), (-) Ve Bİrde ÇikiŞ Ucu Vardir.
2 Tellİ SensÖrde ÇikiŞ Ucu Varmidir? Varsa Neresİdİr GÖsterİr Mİsİnİz?
yÜkÜnÜzÜ Herhangİ Bİr Uca BaĞlarsiniz... SensÖr Algilama YaptiĞi Zaman Elektrİk Devresİnİ Tamamlar Ve İletİm SaĞlanmiŞ Olur...
aslinda Bunu Anlamanin En İyİ Yolu Elİnİze 2 Tellİ Bİr SensÖr Alip BaĞlamaktir...
aslinda Çok Basİt Ama...
bu Pnp Npn Olayi Çok BÜyÜtÜlÜyor...