Nrf24l01 antenli versyon sorunu

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan WattMan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Böyle bir anten işinize yarayacaktır..
Hem yönlendirmiş, hemde sinyalin diiğer sinyallerle karışmasını önlemiş olursunuz.
Herhangi bir problem görürseniz yazın.

Kirsal bir bölgede farklı antenleride deneyeceğim, bugün nrf yi kendi sinyalinden boğulup veri göndermemesini engellemek amaçlı sizinde belirttiğiniz nrf yi alüminyuma sardım.ve toprak ile bağladım , size şunu söylemek isterim anten kırık vaziyette sinyal gondermiyordu basit bir alüminyum sarmama rağmen göndermeye başladı , alüminyum çıkartınca göndermiyor takınca gonderiyor, güzel bir uygulama oldu , demekki kendi sinyalinden etkilenme durumu çok ciddiye alınacak bir durum teşekkür ederim @AG Mehmet

Ekli dosyalar

• IMG_20260320_175328_961.webp
    IMG_20260320_175328_961.webp
    61.8 KB · Görüntüleme: 5
bugün test ettim , verici modülü motosikletin üzerine yerleştirdim ve düzlük bir alanda fakat üstümden yüksek gerilim kablolarının geçtiği çimenli bir ortamda 250metreyi gördüm , daha üstüne çıkamadım bu biraz kötü sonuç gibi geldi @AG Mehmet

bugün test ettim , verici modülü motosikletin üzerine yerleştirdim ve düzlük bir alanda fakat üstümden yüksek gerilim kablolarının geçtiği çimenli bir ortamda 250metreyi gördüm , daha üstüne çıkamadım bu biraz kötü sonuç gibi geldi @AG Mehmet
Kutlarım, iyi biy test olmuş, videodaki gib bir şey bulabilirseniz denemekte fayda var, yalnız tam o ölçülerde olmalı (özellikle anten (tel) boyu önemli konserve kutusu veya tiner kutusu oluyormu, bir bakın.
https://www.altinkaya.com/tr/shop/rf-060-ekranlama-kutusu-metal-1725#attr=

Son düzenleme:
iyi sonuç. İnternette deneyenlerden daha iyi sonuç elde etmişsin.
Sma kablo ile anteni uzaklaştırabilirsin.
Arduinoyuda ekranlamak gerekir.

• RF24_PA_MIN → Minimum güç
  • RF24_PA_LOW → Düşük güç
  • RF24_PA_HIGH → Yüksek güç
  • RF24_PA_MAX → Maksimum güç
Kod içinde güç ayarı satırını kontrol et.

https://www.manualslib.com/manual/2546782/Ai-Thinker-Nrf24l01.html?page=25#manual

Son düzenleme:
iyi sonuç. İnternette deneyenlerden daha iyi sonuç elde etmişsin.
Sma kablo ile anteni uzaklaştırabilirsin.
Arduinoyuda ekranlamak gerekir.

• RF24_PA_MIN → Minimum güç
  • RF24_PA_LOW → Düşük güç
  • RF24_PA_HIGH → Yüksek güç
  • RF24_PA_MAX → Maksimum güç
Kod içinde güç ayarı satırını kontrol et.

https://www.manualslib.com/manual/2546782/Ai-Thinker-Nrf24l01.html?page=25#manual
Teşekkürler şuan antenli versyon tekrar test ettiğimde 400metreyi gördüm daha uzağa yurumedim ama daha da uzaklassaydim eminim göndermeye devam ederdi, ACK false yaptığımda mesafe çok iyi artıyor.

Forum istatistikleri

Konular
133,382
Kullanıcılar
459,229
Son üye
abdullah.mungan

Yeni konular

Geri