Merhabalar değerli ustalar, 24 volt 3 kW solar inverter cihazını ev elektriğinde kullanmak için son adım olan
Sigorta paneli yapımının bitmesiyle evde kullanmaya başlamıştım. Maalesef sorunlarla karşılaştım. İnverterün çıkışlarını kaçak akım rölesinden geçirerek eve aktardığımda kombi dışında her şey çalıştı. Biraz araştırdıktan kombinin nötr ihtiyacının olduğunu ve çözümü inverter nötrü ile ev topraklamasını birleştirip gerçek nötr ucu elde ederek buldum.(işletme topraklaması yapılıp nötr elde edilmeli biliyorum ama apartmanda yaşadığım için bu çok zor) Bu noktadan sonra başka bir sorunla karşılaştım. inverter by-pass moduna geçtiğinde ve transfer panosunda şebeke kontaktörü kapanıp inverter kontaktörü çekildiğinde kaçak akım rölesi atmaya başladı. Bu yüzden inverter by-pass moduna geçirmek için şebeke elektriğine manuel geçip kaçak akımı attırmamaya çalıştım ve inverter kontaktörü çekilmeden buzdolabı ve diğer cihazların sigortalarını indirdim böylece kaçak akımı atmadı ve teker teker kaldırdım belli bir süre sonra. Biraz uzun oldu biliyorum ama kendimi yeterli anlatmak istedim. Çözüm ne olabilir? İnverter çıkışlarına bağladığım kaçak akım gerekli mi? Onun yerine çift kutuplu normal sigorta alırsam çözülür mü? Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.