KAR’ların yerlerini değiştirdim atma yapmadılar ve test düğmelerine bastım çalışıyor. Klima dahil bütün cihazlar çalışıyor. inverter çalışırken binanın toprağı dışında şebeke ile ne faz ne nötr bağlantısı var dolayısıyla inverterün nötr ile binanın topraklamasını birleştirince güvenlik açısından ne tür problemler doğar?
Videoyu izledim ve yaptıklarını aynen yaptım. inverter devrede iken nötr ile toprağı temas ettirdim KAR hemen attı. Kaçırdığım bi nokta var mı? Güvenilir değil midir?
Bütün cihazlar bağlı iken temas ettirdim.İnverter nötr çıkışına kablo bağlayıp bu kabloyu resimdeki gibi kullanılmayan prizin toprak hattına bağladım.Notr toprak temasinda KAKŞ'nin atmasi guzel. Bu denemeyi sistemde hic yuk yokken mi yaptiniz?
Bi de inverterin giris cikis klemeslerini net gosteren bi fotograf rica ediyorum. Nereyi koprulediginizi de isaretleyin lutfen.
Musait oldugumda detayli bi cevap yazacagim.
Sayın kocamanusta ve arkaplan, öncelikle zamanınızı ayırdığınız için teşekkür ederim, ben bu sıfırlama dediğiniz uygulamayı yapmadan önce inverter çıkışlarını bağladığımda nötrde faz olduğunu görüyordum ve kombi dışında bütün cihazlar çalışıyordu. Kombi nötr istiyordu. Burada hem fikiriz ama sizin söylediğiniz senaryoda toprağın kopmasıyla nötr hattına enerji gelince zaten inverter normal bağlantı şekline geri döneceği için sadece kombi devre dışı kalacak, sorduğum çoğu kişi nötrde bir miktar faz olduğunu görüp kullanıyor ve bir sorun yaşamıyorlar. Bunun dışında nötrün enerjilenmesiyle cihazlarda Elektrik yüklenmesi durumu normal şebekede görülünce sıkıntılar çıkabileceğini duymuştum ama inverter ve jeneratör gibi cihazların gerçek nötr oluşturmadan kullanıldığı yanlış mı bu durumda? Kaçırdığım, yanlış düşündüğüm ve yanıldığım noktaları siz ustaların düzeltmesini rica ediyorum.