Merhaba, teşekkürler yorumunuz için Mustafa Bey, inverter kafamı çok karıştırmıştı ve off grid sistemlerde inverterin çalışması için gerekli voltaj değerinin etiket değerinden aşağılarda olsa bile çalışacağını bu sistem ile öğrendim maalesef. Normalde bu tarz uygulamalarda modifiye sinüs gibi ufak inverterler ile çalıştığım için bağlantılarım hep paraleldi ve bu güne kadar sıkıntı yaşamamıştım.
Çözüm için şu şekilde bir uygulama yaptım: Sistemi paralel bağlayıp yeniden bağlantıları tamamlayıp kullanım yaptığımda tekrar aynı hata ile karşılaştım. Ardından akü voltaj değerlerini kontrol ettim ve sanırım bir önceki bağlantıdan kaynaklı aküler 33 V seviyelerine çıkmıştı fakat akülerde bir şişme söz konusu değildi.
Panel bağlantılarını söktüm ardından Akü voltajını nominal seviyesine indirene kadar inverter AC çıkışından tüketim sağladım ve akü voltaj değerini 25.6 seviyelerine indirdim. Sonrasında Şarj kontrol cihazından akü voltaj değerini 28.8 max olarak ayarladım ve panel bağlantısını girdim. Sistem bir kaç gündür sorunsuz şekilde çalışıyor.
Cevabınız ve değerli bilgileriniz için çok teşekkür ederim sayın rsimsek.