Öncelikle Sabit kondansatörleri biraz daha küçülttüm(12.5KVAR oldu) daha sonra her faza AG tarafında 5 KVAR lık ayrı ayrı kondansatör ekledim. Şuan değer almaya başladım.Bu işlem 3 yada 5 gün devam edecek.1 gün sadece R fazındaki eklediğim sabit Kondansatörü devreye aldım Trafo boşta çalışma süresince ilk ve son değerlerini alarak tesbit ettim.Buna göre Eşit Sabit kondansatör 12.5 KVAR Refazının ek kapastif yükü 5 KVAR Herfazın ortalama Kapastip yükü
R=10 S=5 T=5 KVAR oldu Buna göre Trafo yüksüz çalışma süresinde
T=66 İ=69 C=70 kwh olduğu görüldü.
Bunu S fazında aldığımızda kıyaslayacağız. daha değer elime geçmedi geçimce paylaşacağım
Eşit sabit kondansatörümüz varken yani
15KVAR iken yani R=5 S=5 T=5 KVAR iken
T.Aktif=57 İnd=47 Kapastif=27 idi
Burda trafonu yüksüz çalıştığı saatlar fark ettiğinden değerlerdede farklılıklar vardır. Tabi bu önrmli olmadığını önemli olanın oranlar olduğunu düşünüyorum.
Buna Göre
Eşit Sabit kondansatör varken
İndiktüf oran % 82 , Kapasitif Oran % 47
Refazında kapastif yük 5 Kvar artırıldığında
İndiktüf oran % 102 , Kapasitif Oran % 106
Buna göre şunu söylemek mümkün R fazının kpastif yükü fazla iken diğer fazlarınki düşüktür yargısı çıkmakta Bu yargı 3 fazın değeri alındığında belli olacak.
Kimi cevabını dikkate aldığıma gelince mutlaka hepsinin ayrı bakış açıları var .
Zeum beyden sabit gurubun düşürülmesini,
Turay beyin tevsiyesi olan sabit gurubun tanmamen devreden çıkarılıp oranların kontrolünü bunu yapmadım ama enson bu işlemler sonuçlandığında yapacağım bunuda oran kıyaslamasında kullanacağım.
fahri yetiş " sistemimiz çoğu zaman tam yükte çalışmaması dolayısıyla YG de kompanzasyon yapmamın doğru olmayacağını, 630 Kwatlık trafo ortalama bunun 250 Kw sını kullanıyoruz.Akım trafomuz YG de 60/1 AG de 500/1
Ayrıca Trafo üreticisini aradım böyle bir sorunla birkaçkez daha karşılaştıklarını söyledi fakat nasıl çözdükleri hakkında birşey hatırlamadığını, araştırıp döneceğini belirtti fakat hala aramadı.
Değerli Arkadaşlar Benim kanaatim trafoda bir sapma var bu sapmanın hangi fazda olduğunu tesbit edebilirsem çözülebilecek gibi geliyor saygılar.
Yine ayrıca DYCOM arkadaşla yaptığım görüşmeler sonucunda ürettiği cihazı alarak kullandım, Tabi yükte iken mükemmel sonuç verdi. Şuan günlük (yüklü+yüksüz) ortalamam İndiktüfte % 26 Capastifte % 12 civarı bu cihazdan önce bildiğiniz gibi Oranlar %80 lerin üzerinde idi. Hepinize saygılar. Yorum ve ilginiz içinm teşekkür ederim.