NacressercaN
Üye
arkadaşlar aynı arıza bugün tekrar meydana geldi.tedaş hattı 5km mesafede ayırıcıda arıza meydana gelip, sigortalardan biri atıyor. işyeri sistem olarak otamatik çalıştığı için tüm motorlar stop ediyor. kompanzazyon panosunda devrede olan kondasatörler devreden çıkana kadar dirençleri yandı. olay kısa sürede oluştuğu için çözümleyemedim ve bir anlam veremedim.
şimdi tekrar soruyorum. og sigortalardan biri atarsa,kondansatörler fazlamı akım çeker?dirençler neden yandı? bu konuda tekrardan yorum ve açıklama getirirseniz memnun olurum saygılar.
Alıntı:
1974 burdur Nickli Üyeden Alıntı
... OG sigortaların biri atınca AG çıkışında bir faz normal diğer iki faz düşük...
Bunun sebebi, OG sigortanın tam atmayıp, yarım geçiriyor olmasıdır.
og sigortası atmasıyla trafo sıfır noktası kayar diger fazlarda gerilim düşümü olur ve gerilimler düşer sisteminde güç degeri diger 2 fazda aynı oldugundan bu çekilen güç ile akım degeri artar ve dirençler yanar..bunun sebebi olarak darbe geliyor senden og sigortası genelde faz faz arası tmş geçip sigortayı attırr
arkadaşlar aynı arıza bugün tekrar meydana geldi.tedaş hattı 5km mesafede ayırıcıda arıza meydana gelip, sigortalardan biri atıyor. işyeri sistem olarak otamatik çalıştığı için tüm motorlar stop ediyor. kompanzazyon panosunda devrede olan kondasatörler devreden çıkana kadar dirençleri yandı. olay kısa sürede oluştuğu için çözümleyemedim ve bir anlam veremedim.
şimdi tekrar soruyorum. og sigortalardan biri atarsa,kondansatörler fazlamı akım çeker?dirençler neden yandı? bu konuda tekrardan yorum ve açıklama getirirseniz memnun olurum saygılar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?