OG sigortası arızası

jndl

Üye
Katılım
4 Eyl 2008
Mesajlar
35
Puanları
1
Yaş
40
arkadaşlar merhaba.2 sorum olacak yardımlarınızı bekliyorum
1- OG sigortaları sadece TEDAŞ tan kaynaklı mı atar? kurduğumuz trafo postasından kaynaklı da atabilir mi?
2-OG sigortası atınca yerine acil çözüm olarak tel kullanılıyor. bu telin kesiti ve tipi hakkında bilgi verir misiniz?

teşekkür ederim.
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
hayır
2. si kesinlikle tel kullanılmamalıdır geçici çözüm olabilir ama kesin çözüm değil
 
hayır sadece tedaştan kaynaklı atmaz senin trafo postan özel de olsa senin trafo üzerindeki og sigortalarıda atabilir senin trafoda bir sorun olursa veya trafo üzerinde buşinglerle demir direk arasında kuş çarpması olursa senin sigortalar atar özellikle kuşların yoğun olduğu bölgelerde kuş çarpmalarından og atmasına çok denk geliyoruz

og atmaları durumunda tel sarmak hiç de iyi değil en güzeli orjinal sigorta kullanmak eğer orjinal sigorta yerine tel sarılırsa ve orda bir problem yaşanırsa senin sardığın o tel geç atar veya atmaz bu kezde tedaşın hattını açtırır

eğerki çok zor durumda tel sarmak zorunda kalırsan sadece tek bir trafo ise 0,50 lik telle sarabilirsin
 
arkadaşlar yardımlarınız için teşekkürler.
 
sevgili forum arkadaşlarım birsey merak ediyorum.6.3 kV 50 A ile 31.5 kV 50 A O.G sigorta arasında ne fark vardır?
 
OG sigortaları Tedaş tan kaynaklı atmaz.OG sigortası koruduğu hat,tr postası,kapasitör vs gibi tesislerde meydana gelebilecek toprak,aşırı akım vs gibi sebeplerle atar.
sigorta attığında tel kullanılmaması gerekir.kolay gelsin.
 
Sn.cihansaritas,buşon boyu ve ağırlık farkı vardır.7,2 KV 258 mm-36 KV 603 mm dir.Tabi bunların içindeki tel çaplarıda küçük olan gerilimdekinde büyük olana nazaran daha kalın kesitlidir.
 
Merhaba arkadaşım orta gerilim sigortası tedaştan kaynaklı atmaz.Ayırıcıdan sonra hattında bulunan arızadan kaynaklı atmıştır.Orta gerilimde genellikle arızaların % 90 geçici arızadır.Bunlar kuş çarpması yıldırımdan kaynaklanabilir.Orta gerilim sigortasının yerine bildiğin ince telefon telleri kullanılır.0,10- 0,25- 0,50 mm2 gibi.Bunları kullanmak tabiki iyi değildir.Ayırıcının ömrünü azaltır,ayırıcının hareketli kontakları oluşacak arktan dolayı deforme olur.Kullanım ömrü azalır.Ayrıca sigorta yerine ince tel kullanılması yangın çıkarmaya elverişlidir.

1-) 6,3 kv = 6300 v Şebeke gerilimi 50 A orta gerilim sigortası.

2-) 31,5 kv = 31500 v şebeke gerilimi 50 A orta gerilim sigortası.

Bunların arasında kesit ve boy farkıda vardır.Bu şebekelerde kullanılan kesici ve ayırıcılar ;kullanılan iletkenlerde trafolar dahi farklıdır. Bunalrın ikiside birbirinden bağımsız iki çeşit şebekedir.6,3 kv şebeke yavaş yavaş işletmeden kaldırılıyor.Günümüzde 31,5 kv şebeke kullanılıyor.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
O.G sigortası her türlü atar kuş çarpılır atar,camper keser atar,buşinglerin biri gider atar her şekil atar yani ama o.g sigortası yerine tel sarıyorlar kesinlikle yanlış bir çözüm o an çözüm ama sonrasını düşünün trafon arızalıysa direk tedaşın hattına vurur adamlar uğraşırda uğraşır tek tek aboneleri ayırarak bulurlar onlarda çözümü bence yüksek amperli sigorta takmak ta tel sarmakta yanlış yani.
 
Bende şu tel sarma olayı ile ilgili bir bilgi vermek istiyorum.
Elektrik kesintileri EPDK yönetmeliklerine bildirimli ve bildirimsiz olabilir.Bildirimli olanlar ( Bakım onarım çalışmaları vb.) 2 gün önceden bildirimleri zorunlu olanlar , bildirimsiz olanları ( arıza vb. ) şeklindedir.

Bunlar dışında çoğu arıza diye nitelendirilen fakat dağıtım şirketinden kaynaklanmayan durumlarda EPDK dağıtım şirketine ceza kesmektedir.( AZ uz birşey değil 300.000-500.000 TL lerden bahsediyorum) Bu nedenle sigorta yoktu tel sardım diye özel trafonuzdan kaynaklanan Fider açmalarında veya arızanın bu tür özel trafonuzun bakımsızlığı veya korunmasızlıgından kaynaklanan fider açmalarında Dağıtım şirketleri sebep olan özel trafo sahiplerine yaptırım getirebilmektedir.
 

Forum istatistikleri

Konular
129,165
Mesajlar
923,871
Kullanıcılar
451,516
Son üye
SERDAR ASLAN

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst