tesla28200
Üye
Hat kontrol edildi herhangi bir sıkıntı yok gibi görünüyor. Ayrıca silikon izolatörlerin arızası nasıl anlaşılır?
Ters bağlantı varsa ,günde 3-5 kere değil sürekli açtırma olur.Sepamdaki toprak arızaya,akım uçlarının ters bağlı olmuş olması sebep olmaz.Şnayderle irtibat kurmanızda yarar var.Hava hattınızı da gözden geçirseniz iyi olur.
Ters bağlantı varsa ,günde 3-5 kere değil sürekli açtırma olur.Sepamdaki toprak arızaya,akım uçlarının ters bağlı olmuş olması sebep olmaz.Şnayderle irtibat kurmanızda yarar var.Hava hattınızı da gözden geçirseniz iyi olur.
sorun yaşamaya devam ediyormusun ?
evet sorun hala devam ediyor.
Sorun hala devam ediyor...Santral 3 senedir faaliyette ve sürekli bu sıkıntı mevcutmuş. 2 Ünite mevcut. Ünitelerden birinin sepamında üretilen reaktif enerji görünmüyor. Tedaş fider de ise hatta gönderilen toplam reaktif eksi olarak görünüyor. Akım trafonusun ters bağlanmasından kaynaklı olduğunu anladım. Soru şu sepamlarda yönlü koruma nedir? Ne işe yarar ayrıntılı olarak bilen varsa anlatabilir mi? Akım trafolarının ters bağlanması yönlü korumayı etkiler mi? Etkilerse nasıl?sorun yaşamaya devam ediyormusun ?
Peki fahri hocamIe > aşırı akımdan, Ie >> kısa devreden açma demektir.Toprak arıza ile ilgisi yoktur.Dev-
renizde toroid varmı ?Toroid var ise,kablo zırhı topraklamasınının,toroidin içinden ,şema-
sında görüldüğü şekilde geçirilmesi gerekir.O / C 3 ayarınızı,gözden geçirip, sorgulamanızda
yarar var.Şnayder'den yardım talebinde bulunmanızda yarar var.
Dogrusu zaten Scada ekraninda eksi olarak gorulmesiSorun hala devam ediyor...Santral 3 senedir faaliyette ve sürekli bu sıkıntı mevcutmuş. 2 Ünite mevcut. Ünitelerden birinin sepamında üretilen reaktif enerji görünmüyor. Tedaş fider de ise hatta gönderilen toplam reaktif eksi olarak görünüyor. Akım trafonusun ters bağlanmasından kaynaklı olduğunu anladım. Soru şu sepamlarda yönlü koruma nedir? Ne işe yarar ayrıntılı olarak bilen varsa anlatabilir mi? Akım trafolarının ters bağlanması yönlü korumayı etkiler mi? Etkilerse nasıl?