Mesleğinizde sizi geliştirecek bir firmada iş bulup çalışın!Ülkemizde eğitimin durumu belli!Ne yazık ki okulu bitiren bir mühendis veya teknisyen okuldan mezun olduğunda bir çok konuda eksikle mezun oluyor!Yaz aylarında yapılan staj da çay kahve taşımakla geçtiği için bir şey öğrenilmiyor!Bütün bu nedenlerden dolayı mezun olduğunuzda bir mühendis olarak okuldan mezun olamıyorsunuz!Diplomanız oluyor elinizde ama yeterli teknik bilgi ne yazık ki olmuyor.Sektör konusuna gelince:
Ben daha önce CNC torna ve freze işiyle uğraştım.Fabrika elektrik bakım ve tesisat işleriyle uğraştım ve şunu gördüm ki:Bir CNC makinesi en ucuzu 60 bin $ civarında hiç kimse bu kadar para verdiği makinesine sokaktan elektrikçi bularak yaptıramıyor bu nedenle teknik servisi ve bu işte kendini geliştirdiğini bildiği kişilere makine bakım ve arızasını yaptırıyor!Ayrıca şuan robotlarda çok istenen makineler!Yine CNC ve servo teknolojisi ile çalışan sistemler ve geleceği çok parlak bence.Elektrik tesisatına gelince bu ülkede duvar ören su tesisatı yapan elektrik tesisatı çekiyor!Kaynak yapanda elektrik motoru bağlıyor!
Sonuç olarak bu konularda kendinizi geliştirecek bir firma bulup çalışıp kendinizi geliştirin bence kendinizi geliştirince askere gidersiniz.