Okumak istemeyen çocukların zorla okula gönderilmesi

Bütün dünyada kapışılan bir telefon mu yaptık ?
Bu gün Türkiye'de hemen hemen herkesin kullandığı oyuncak, cep telefonudur.
Bir cep telefonu yapabilmek için...
1) Yüksek frekans tekniği uzmanlık seviyesinde bilinmelidir.
2) Elektronik tekniği uzmanlık seviyesinde bilinmelidir.
3) Bilgisayar donanım tekniği uzmanlık seviyesinde bilinmelidir.
4) Yazılım tekniği uzmanlık seviyesinde bilinmelidir.
5) Mekanik tekniği çok iyi bilinmelidir.
Kabaca bahsettiğim bu 5 uzmanlık alanını kimseler google amcadan öğrenemez. İlla ki üniversite seviyesinde eğitimini alıp, ayrıca yukarda bahsettiğim üzere uzmanlaşmış olmak gerekmektedir.
Ben üniversiteyi bitirdim, verin bana bir iş, demekle olmaz. Bir konuda bir kişinin uzman olması şarttır.
AYRICA.
Bir cep telefonunun tasarlanması, montajı, kalibrasyon ve testleri gibi hususlarda da teknisyenlik veya uzmanlık seviyesinde bilgi birikimi gerektirmektedir. Dolayısı ile Endüstri meslek lisesi gibi okullardan layıkı ile mezun olmuş kişiler de bu dalda iş olanağı bulacaklardır.

Konumuz sadece cep telefonu ile ilgili değildir.
Endüstri meslek liselerinde ağaç işleri, metal işleri, elektrik, elektronik vbg birçok dalda eğitim söz konusudur.
Bu kişiler de okullarını layıkı ile bitirmişlerse elbette üniversiteyi kazanamasalar da aç kalmayacaklardır.
Ancak elektronik konusunda kendisini yetiştirmiş ve uzmanlaşmış bir üniversite mezunu iş bulamıyorsa, çoğunlukla yurt dışına gitmekte ve orada iş bulmaktadır. NEDEN?
Türkiye'de istihdam sorunu bulunmaktadır.
Bu konumuza COVİD aşısını bulan TÜRK çiftlerin de icabet etmesini isterdim.
 
Sert?? Yazının sert olduğunu düşünmemiştim açıkçası.

Acı gerçek meselesi ise "kime göre neye göre" denilebilecek bir değerlendirme. Bunun ötesinde Üniversite denilen kurumları "iş bulma kurumu" gibi gördüğünüzü düşünüyor ve herhangi bir Teknofeste de gitmediğinizi varsayıyorum.

Son olarak Yüzeysel kelimesini "sığ" kelimesi ile karıştırıyorsunuz. Yüzeyselden kasıt konunun derinliğine inmeden yapılan değerlendirmedir.

Dediğim gibi Eğitim/öğretim nedir nasıl olmalıdır gibi bir konu ,üzerine binlerce sayfa yazılacak kadar geniş bir konu Yoksa sloganlardan öteye geçmeyen şeyler yazmam gerekir ki o tür yüzeysel bir değerlendirmeye burada kimsenin ihtiyacı olduğunu zan etmiyorum. Nihayetinde problemi hepimiz görüyor ve iyi kötü fikir sahibi oluyoruz.
Üniversiteleri iş bulma kurumu olarak görmüyorum, diyorum ki her şehirde üniversite açmak gibi bir yol izledik, bu yol bizi buraya getirdi diyorum.. Üniversite dediğiniz hadi ben açtım oldu gibi birşey olmadığını.. AVM açmak gibi kolay olmadığını.. Diğer üye arkadaşların da dediği gibi herkese aynı elbiseyi giydirmeye çalıştığımızı, çocukları yeteneklerine göre yönlendiremediğimizi, bunun sonucunda buraya geldiğimizi.. Avrupada çocukların devlet okulunda aldığı eğitim kalitesini burda en pahalı özel okullarda yakalamaya çalıştığımızı.. malesef bu sonuçları yazdım..Konuyu daha iyi kavrayabilmek ve gerçeklerle yüzleşmek adına, işsiz bir gencimizi karşınıza alıp “kime göre neye göre” işsizsin diye sormanızı tavsiye ediyorum.. İyi geceler..
 
........Konuyu daha iyi kavrayabilmek ve gerçeklerle yüzleşmek adına, işsiz bir gencimizi karşınıza alıp “kime göre neye göre” işsizsin diye sormanızı tavsiye ediyorum.. İyi geceler..
Yahu konu hakkında doğru dürüst bir şey yazmadım bile ona rağmen nereden geliyor bu karşıdakine akıl verme, küçük görme merakı ? anlamadım....

Bu şekilde münazaradan ziyade tartışma oluyor. Hal bu olunca da meydan sizindir...
 
Yahu konu hakkında doğru dürüst bir şey yazmadım bile ona rağmen nereden geliyor bu karşıdakine akıl verme, küçük görme merakı ? anlamadım....

Bu şekilde münazaradan ziyade tartışma oluyor. Hal bu olunca da meydan sizindir...
Yok asla kimseyi küçük görmek gibi bir yapım yoktur.. Lakin o cümlenize biraz kızdığımdan olacak herhalde latifeyle karışık bir iğneleme yapayım dedim.. Yeni nesil gençler türedi son zamanda, böyle bitirim, herşeyden anlar gözükmeye çalışan ama aslında hiçbir şeyden anlamayan, sizi onlardan biri sandım ama yanılmışım.. Teknofest e gitmedim, orada yapılanları da asla küçümsemem, lakin herkesin bildiği birçok tv kanalında ilgili konunun sunum şeklinden hoşlanmadığımı belirtmek istedim, hani uçuyoruz kaçıyoruz kimse bizi tutamaz tarzında.. Evet bence de uçuyoruz ama uçurumdan aşağı gibi sanki.. Sizi üzdüysem kusura bakmayın, aynı frekansa gelemedik sadece.. Bu arada, eski kelimeleri kullanmanız hoşuma gitti gerçekten. Tekrar iyi geceler..
 
hani şu osmanlı torunuz diyenler varya; osmanlının eğitim sistemini uygulamıyorlar. medreselerde ve vakıflarda her genç yeteneğine göre eğitilirdi. hiç bir balığa ağaca çıkma dersi verilmezdi. ama ne yaptılar kaç tane balık varsa hepsine ağaca nasıl çıkılır dersi verdiler adınada müfredat dediler. yahu adamın IQ su belli, beden işçisi olmaktan öteye gidemez sen bu adama ne vermek istiyorsun? adamın matematilsel zekası 1500 sen adamı sözelle sınıyorsun, adam edip ve sen bu adamı matematikle sınıyorsun. ve 4X4X4 eğitim verip adamın geleceğini katlediyorsun, sanatı geçtim (hani bizi güldüren, eğlendiren, zaman zaman düşündürenler) adamın yeteneği fabrikada işçi olmak, sen ondan mühendis yetiştirmek istiyorsun. adam mühendis olacak sen ona işçi eğitimi veriyorsun. bak elinin parmaklarına kaç tanesi aynı hizada, herkeste bile aynı sırada denk gelmiyor. sonra ben sıfat kullandığımda bana hakaret etti diyorlar. öyle sıfatlar kullanırım ki, kendileri anlayana kadar bir saat geçer.

İşte bunu adamlar taa (1947 olacak )o zaman görüp önümüzü kesmişler.

FULLBRİGHT eğitim komisyonunu duyanınız var mı?Kimse bahsetmez bundan.

Hala aktiftir,ve işe yaramaz müfredatları oluşturur.

Bizde böyle tartışırız,ülkeyi kurtaralım diye.

Halbuki çoktaaan satılmışız haberimiz yok.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,818
Mesajlar
920,755
Kullanıcılar
450,908
Son üye
mert095

Yeni konular

Geri
Üst