güzel insan, kendinize lütfen daha başka dertler bulun. benim evde ölçümüm 12 volt civarı. hiç derdim değil. teknolojik yeniliklerde kötü senaryo olasılıkları, hep olasılıklar üzerinedir. aynı şeyi ben dert ettim, değerli ustalarım bir yığın ölçüm tekniği gösterdi. volt değerini s*ktir et. şunu yap çalışıyorsa sıkıntı yok dediler. onu bile yapmadım. şimdi kış yağmur filan 12 voltlarda. yazın kurak 18-20 volta çıkıyor. evinizde mutlaka kakr (kaçak akım rölesi) vardır. o çalışıyorsa sıkıntı filan yoktur. bir de aklınızda olsun, ölçü aleti voltajı gösterir, ölü veya diri fark etmez. öyle her gördüğünüz volt değeri canlı filan değildir. (canlı insanı çarpar, ölü voltaj sadece görürüz ama hiç bir işe yaramaz. ne adam çarpar ne de lamba yakar. tabii biz burada test ederken adam değil lamba kullanıyoruz. 220 volt 100 watt akkor flaman lamba ile test. faz+nötr lamba yanar (normal) faz+toprak yanmaz (normal) nötr+toprak kaçak akım atar (normal) yanlış hatırlamıyorsam 7 watt akkor ampulde nötr+toprak atmaz (sağlıklı). içiniz rahat olsun. her şey normal.