On/Off Sistem Arıza

Bugün sabah tekrar denedik. Defalarca açtık kapattık en sonunda sistem çalışmaya başladı. Hata simgesine katologdan baktığımda simgenin "control voltage on / off symbol" olduğunu tespit ettik. Sistemin kontrol voltajını aldırmayan, kapatıp açtığımızda aldıran sizce hangi devre elemanı olabilir?
''kontrol voltaj'' demişsiniz,gerilim koruma rölesi gibi bişey mi var acaba?Yüksek gerilimde veya düşük gerilimde sistemi devre dışı bırakan.Mesela makinalar devredeyken voltajlar normal seviyedeyse çalışmazken voltaj yükselmesi olabilir mi? buda sistemi devredışı bırakabilir... Kolaygelsin
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
uyarı mesajı bizdede aynı düşünceyi uyandırdı fakat sorun garip bi şekilde modulde çıktı. dikey yerleştirilmiş dolayısıyla kaymadan bağlantıları taşıyamıyor.
 
Profibus arızaları makina çalışırken oluşursa ve o zamanda durur start almaz ama çalışırkende makina durur
 
PLC üzerinden haberleşme error ışığı yanıyor. sorunumuz tam çözülebilmiş değil.
 
Peki Profibus üzerinde bulunan dip switchleri eski üzerinden çıkanlar gibi ayarladınız mı?
2- inverterlere giden kaynak besleme gerilimleri eşit mi?
3- sistemde yüksek - düşük gerilim rölesi mevcutsa çekili röle üzerinden PLC de fault ikazına neden olur ..
3- spiral takma makinasında kaç çeşit sensörün var? Bu sensörlerin izolasyonları yapılı mı?
4- start almadığı halindeyken hata arızası nereye düşüyor? Scada mı var yoksa touch panelden mi gördünüz?
5- plc bu genel arıza ikazı verirken o günden beri duruyor mu? Çalışmadı mı?
6- haberleşme kablosunu iyice sıkıldığından eminmisiniz? Boşluk yaparsa fault devam eder...
Ayrıca haberleşme kablosu plc ile hangi enstrüman arasında kurulu? Plc değilde çıkış modülünün takılı olduğu profinet bus kablosu varsa el ile kontrol eder misiniz
Cevabınızı bekliyorum ona göre yardımcı olmaya çalışırım
 
Haberleşme modüllerini değiştirmek her zaman tek başına yeterli değildir ; VİPA PLC ile başıma gelen bir olayda rack a geçen tırnağı kırık gevşek diye haberleşme modülünü aynısı ile değiştirmiştim . Ondan sonra uzun süre bu makina çalışmamıştı. Uzun bir süre sonra tekrar makinaya yol verdiğimde makinanın verdiği abuk subuk çalışma tepkileri yüzünden makinanın üzerinde bir iki gün arıza aramıştım. En son yahu ben bu PLC nin haberleşme modülünü değiştirmiştim ; dur bakayım eskisini takayım dedim ; lop diye her şey normale dönmüştü. İki modülü karşılaştırdığımda tamamen aynı olduklarını gördüm ; sadece versiyon farkı var gözüküyor üstündeki bir etikete göre. Yani modül değişiminden sonra hardware ide bir tekrar güncellenemek gerekebiliyor. Belkide gerekmiyordur. Bu da başıma gelen bir durum :)
 
1. dip switcler proje göre ayarlandı. zaten 3 en fazla 5 kez kapatılıp açıcılınca vermiyor.bazen ilk sefer de de vermiyor. Dip switch ten kaynaklansa hiç devreye alamayız.
2.plc resmini ekledim. error lambası yandığında hiç alamıyoruz. resimde gördüğünüz üzere sf yandığında ise sorun var ama alınıyor
3. proximity switch ağırlıklı olarak
  • ILLI 1215 PNP
  • ILLI 1214 / MU100504
  • SMT-8F-PS - 24V - K0,3-M8D
  • IELI 0814
ve light scannerlar var
  • FRKR95 / 44 - 150 L
  • HRTR8 / 44 - 350 - S12 ama izalasyonları hakkında bilgim yok. Onu nasıl tespit edebilirim? Ürünler ve kullanılan kablolar hep sağlam marka.
4.hata spiral takma makinesinin touch paneline düşmekte. plc üzerinden yukarıda bahsettiğim ışıklar yanmakta.
5.bu sorunuza da cevap verdim.
6.biz de bundan şüpheleniyoruz. kabloları başlıklarını söküp yeniden yaptık. Haberleşme modulü (I/O) bağlantılarına sıkı sıkıya bastığımızda sistem çalıştı. Yeniledik 2 GÜN SÜRDÜ. haberleşme kabloları plc - I/O MODÜLÜ - sürücü arasında dolaşmakta.

Sanırım sorularınızın cevabı bunlar .
 

Ekli dosyalar

  • 20150428_080637.jpg
    20150428_080637.jpg
    1.1 MB · Görüntüleme: 19

Forum istatistikleri

Konular
129,550
Mesajlar
927,871
Kullanıcılar
452,171
Son üye
G.uygun

Yeni konular

Geri
Üst