Yapmak istediğiniz işler ile ilgili fotoğraf varmı?CNC Router mevcut ve ben bununla sac malzeme üzerinde çeşitli şekillerde küçük kesimler yapmak istiyorum
Yanıt için teşekkür ederim.Yapmak istediğiniz işler ile ilgili fotoğraf varmı?
Sac malzeme kalınlığı vs detaylar.
0.5mm sac için bu kadar işlem fazla. Bir kerede kesilebilir."G-Code'u çıkarırken; kaç seferde, bıçak çapı, bıçak ne kadar dalacak ayarlamalısın"
"0,25 derinlik ver"
"20 seferde kes"
Teşekkür ederim hocam.0.5mm sac için bu kadar işlem fazla. Bir kerede kesilebilir.
En doğrusu plazma ile kesmektir.
Ucuz olsun derseniz "Dik CNC Torc"u yerine "El Torcu" ile kesen plazma kullanabilirsiniz.
Yazılım olarak Sheetcam öneririm.
"dxf" dosyasını verdikten sonra birtakım işlemleri kendi içide yapabilir ve G-Kod alabilirsiniz.
Keza Mach3 ile beraber kullanılabilen LazyCam var.
Profesyonel iş yapacaksanız yarıyolda kalmamak için programı satın almanız daha doğru olur, çok pahalı değildir, mesela Sheecam 140$ alabilirsiniz.
Önce ücrestsiz indirip bir süre kullanabilirsiniz, verim alırsanız devam edersiniz.
Alüminyum da kesebilirsiniz, hatta daha kolay olduğu bile söylenir.Teşekkür ederim hocam.
Sacın yanı sıra alüminyum malzeme için de plazma kesici uygun olacak mıdır? Yoksa sadece demir malzeme için mi kullanılabilir?
Teşekkürler hocam.Alüminyum da kesebilirsiniz, hatta daha kolay olduğu bile söylenir.
Tabi fark var, özellikle kalın malzemede mesela 6mm veya daha kalın malzemede. Ve arada ciddi maliyet farkı var.Teşekkürler hocam.
Plazma ile kesim yaptığımızda, lazer kesime göre arada bir fark oluyor mu? Görüntü, kalite açısından vs?
Anladım hocam, çok teşekkür ederim bilgiler için.Tabi fark var, özellikle kalın malzemede mesela 6mm veya daha kalın malzemede. Ve arada ciddi maliyet farkı var.
Ancak sizin sorduğunuz 0.5mm için, yükseklik kontrolu, kesim gazları konusunda titiz davranılırsa ( tabi tezgahınız doğru yapılmışsa, kesim kalitenizi oldukça düzgün hale getirmek mümkün.
Teşekkür ederim hocam.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?