AG Mehmet
Profesyonel Üye
Fiyat, çok fazla seçeneğe bağlı, ancak Lazer, 2 hatta 3 kat pahalı denilebilir.Anladığım kadarıyla plazma kesimin maliyeti lazer daha yüksek oluyor değil mi?
Fiyat, çok fazla seçeneğe bağlı, ancak Lazer, 2 hatta 3 kat pahalı denilebilir.Anladığım kadarıyla plazma kesimin maliyeti lazer daha yüksek oluyor değil mi?
Anladım hocam, teşekkür ederim.Fiyat, çok fazla seçeneğe bağlı, ancak Lazer, 2 hatta 3 kat pahalı denilebilir.
Anladım hocam, teşekkür ederim.
Hocam, başlığın ilk postunda paylaştığım linkte, "Kerf Distance, Lead in Distance, Lead out Distance" kısımlarına hangi rakamları girmem gerektiğini biliyor musunuz? Translate ile çevirdiğimde anlayamadım ne olduklarını.
https://cnc-apps.com/en/app/dxf2gcode
Hocam öncelikle çok teşekkür ederim.Ekli dosyayı görüntüle 111218
Yukarıdaki çizime göre konu anlaşılmadı ise sorabilirsiniz
Kerf Distance: Kesim aralığı mesafesi. Parça kalınlığna göre yaklaşık bir değer verilir. Plazma ilk kesime başladığımda Kerf bir süre fazla olur bu süre birçok faktöre bağlıdır, kerf minimum olana kadar asıl kesime "girilmez"
Plazma için:0,5 mm kalınlığında bir sac için bu değerleri ne şekilde girmemi önerirsiniz?
Neden ?kesici bıçak yerine, kazıyıcı bıçak kullanarak kesme işlemini gerçekleştireceğim.
Teşekkür ederim hocam.Plazma için:
Kesim hızı ve ölçüler belirler ancak delik küçükse örneğin 4mm ise merkezindenbaşlayabilirsiniz
Eğer 4cm ise 1cm Lead in, 0,5cm Lead out olabilir.
Geneldre, bu değerler deneme ile bulunur.
Kesme işlemini "bıçak" ile yapacaksanız sadece Kerf yani kesim aralığı = bıçak çapını dikkate alacaksınız
Neden ?