Oparator Panelinde Yardım Edicek

Katılım
14 Şub 2013
Mesajlar
2
Puanları
1
Öncelikle merhaba ben meslek lisesi son sınıf öğrencisiyim doğal olarakda stajyerim.Staj yaptığım yerde plc uygulamaları yapıyorum s7 200,s7-300 biliyorum ve programlarını (çok kapsamlı olmasada) yazabılıyorum.Bunların arasına Oparatör Panel'i de eklemek istiyorum bunun için öğretmenlerimi danısıyorum fakat yanıtları araştırıcaksın en önemlisi o diyolar sitelerde geziyorum pek fazla bilgi yok ve bende Yavuz Eminoğlu'nun S7-300 PLC programlama kitabını temin ettim ve ordaki basit oparatör panel uygulamalarını uygulamak istiyorum.Fakat sizlerde nerden nasıl başlıyıcagım konusunda bilgi verirseniz çok sevinirim.Son olarak burdaki kaynaktan daha iyi öğrenebilirsin dediğiniz bir kaynak varsa söylermisiniz.Biraz uzun oldu ama şimdiden teşekkürler.
 
maksat öğrenmekse hemen hemen bütün hmi'ların online similasyon özellikleri vardır. süre kısıtlaması olmasına rağmen 15 dakikada bütün işlerinizi gerçekleştirebilirsiniz. delta'nın eski sürümlerinde süre kısıtlaması yoktu. delta, enda ve weintek marka hmi programlarını kullanabilirsin ve sitede bir sürü döküman var.
 
konuyla ilgilendiğiniz için öncelıkle tesekkurler. ben size tamamen olayı açmak isterim ki konuyu kavrayın.staj yaptığımız yerde bize ilk dönem eğitim verdiler ve bu eğitimde gerçekten çok şey öğrendim ve bana çok şey kazandırdı. ikinci dönem geldiğinde proje yapmak isteyenler kaldı ben ve iki arkadaş diğerleri çalışıyor.arkadaşlardan ayrı olarak ben iki proje çıkardım ortaya ben. biri omronla yazıldı diğeri s7 300 ile buradaki projelerden hocaların bize yardımı dokunmuştu. şuan benden istenen proje s7-1200 ile haberleşme sağlamak.oparatör panelle felan kontrol etmek. tabı şuan bu konuda bilgim yok. tamamen araştırma üzerine eğitimdeki hocaların yardımı olmadan. s7-1200de bu işi yapmam için ilk başta bu işin mantıgını kavrayıp s7-200 ve s7-300de yapmam lazım bu işlemleri. bunlar hakkında yardım istiyorum ben nereden başlamalıyım. neler yapmalıyım tekrar teşekkürler.
 
Son düzenleme:
burada önemli olan bütün Elektronik cihazların aynı dili konuşmasıdır. örneğin birisi ingilizce diğeri türkçe konuşursa anlaşamazlar. iki cihaz da bu plc olabilir, ac sürücü olabilir, servo sürücü olabilir, hmi olabilir aklına gelecek her türlü haberleşme kabiliyeti olan cihaz olabilir. öncelikle hangi haberleşme donanımını kullanacağını belirliyorsun ethernet, rs485, rs232 v.b. gibi daha sonra protokol belirliyorsun örneğin modbus, profibus, tcp-ip v.b. sonra da her ikisi de aynı lehçeyi konuşmalı yani her ikisi de aynı memleketten olmalı. birisi karadenizli diğeri iç anadolu olursa anlaşamazlar her ne kadar türkçe konuşsalar bile. bunun için haberleşme ayarlarını aynı yapmalısınız örneğin 9600 baud hızında 8 bit parite:yok stop biti :1 her cihaz bu ayarlara getirilmeli.
 

Forum istatistikleri

Konular
129,844
Mesajlar
930,717
Kullanıcılar
452,697
Son üye
ozgurmaker

Yeni konular

Geri
Üst