OPC Server

MACKİN

Üye
Katılım
5 May 2008
Mesajlar
381
Puanları
1
Merhaba lar Arkadaşlar opc server kullanarak pc den plc ye sadece çıkış almak istiyoruz fakat çıkış sayımız çok fazla. 450-500 çıkış

OPC nin tag sınırı nedir ?
Bu tür bir üşlemi yapmanın daha ucuz yolu varmıdır ?
şimdiden teşekürler....
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
Doğrumu anladım dediğinizi bilmiyorum,lütfen teyit ediniz.
Bir opc server küçük bir scadadan aldığı komutları yada direk kendi üzerinden çıkış olarak plc ye iletecek. Ekranda 500 adet buton yada switch olacak ve bunlar elle tetiklenecek.

Bumudur istediğiniz?
 
tam olarak değil bilgisayar programından veri gelecek misal 50. lambayı yak veya 200. lambayı yak diye switch yok
 
Bilgisayar programı derken bir Scada programındanmı yoksa visialbasic tabanlı yazdığınız bir programdanmı bahsediyorunuz?
PLC marka ve modeli nedir? Halihazırda bir plc ve programı varda onamı ilave edeceksiniz bu sistemi yoksa herşey yenimi projelendirilecek?
Detay vermeden yardımcı olmam pek mümkün değil...
OPC lerde sınırsız tag sınırı ödeyeceğiniz paraya göre değişiyor. 1000 TAG lık isterseniz fiyat farklı,500 TAG lık isterseniz fiyat farklıdır.
 
kısaca sistem şöyle delfi tabanlı bir program üzerinden plc ye 1. çıkışı aktif ve deaktif et diyecek .
plc siemens s7 300
 
Sisteminizi anladım,burada sorun sizin delfi ile opc server programını haberleştirmeniz. Geri kalan kısmı yani opc to S7-300 plc haberleşmesi işin basit kısmı. Kepware opc sistemini tavsiye ederim,sorunsuz çalışıyor... Özelden görüşelim isterseniz,yardımcı olabileceğim bir konu varsa seve seve yardım etmeye çalışırım...
 

Forum istatistikleri

Konular
129,300
Mesajlar
925,083
Kullanıcılar
451,737
Son üye
mehmet0101021

Yeni konular

Geri
Üst