Modern Çarşıdan bahsediyor olmalısınız. Ulus Halin arka kısmında, o bina yandı, Yandıktan sonra hiç gitmedim o Hana . Ustaları meşhurdur oranın. Sıhiye de Bayraktar İş Hanı var, Telefon tamircilerinin toplandığı Han. Ustaları iyidir, ellerinden kurtulan iş olmaz. Ama ellerine düşenin boynunu çevirecek hali kalmaz.Bazı eleman lar montaj şu halde hatalı ölçüm verir, PCB den ayrılıp kontrol edilmelidir. Bu arada haklısın helede SMD ise eleman, PCB çöp olabilir, Ehil el lazım. Ankara da meşhur bir han vardı 1 kere yolum düştü şimdi hatırlayamadım, han girişinde sol dan aşağı inince salaş bir dükkan var merdiven bitince usta'nın dükkânı na girmiş oluyorsun, tavsiye ederim, benim işimi halletmişti. İşle yapılan elemanlar SMD idi.
Karta Elektrik verince de, motoru çalıştırmaya kalkınca da o led yanmıyor.Ledin üzerinde besleme kartı geliyor led görünmüyor o sebepten ledi kabloyla uzatmak istedim.
Konya sokakta önceki gün bir parçacı ile tanıştım. Anadolu Elektronik, Pek vaktim yoktu, dükkan birazda kalabalıktı. Sanırım 2. el kart, motor v.s satıyorlar, muhtemelen tamir atölyeleri de vardır.Konya sokak?
İşte durum ortada. Alt tepsiye hava tuttuğunuzda biriken talaşın büyük bir bölümü motorun yanındaki açıklıktan Elektrik aksamının bulunduğu bölmeye doluyor. Kart kutusu ile talaş arasında her hangi bir filitre , muhafaza hiç bir şey yok . Öğrendik ama biraz geç oldu.Eğer çıkıştaki transistörler yanmadıysa diğer tüm elemanları yenisiyle değişsen yine bahsettiğin kazık maliyetlerden daha ucuza gelir.
İşin garip tarafı o kablolar gerçekten öyle açıkta bir yere bağlı olmadan içeri mi tıkıştırılmış. Forumdaki arkadaşlar daha iyi pano yapıyor. Kablo kanalıyla vs..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?