Optimum Tu 2004 V

Haydi geçmiş olsun. Çözmene sevindim. İnşallah başka yanık parça yoktur.

Yeni parçayı lehimledikten sonra karta hava tutup talaştan arındırmanı ve diş fırçası ve tinerle güzelce temizlemeni tavsiye ederim.
 
Bi fırsatını yakalayıp Konya sokağa gidersem, yedek de alırım 1-2 tane.
Arkadaşlara tavsiyem, markaya güvenip hava tutamasınlar. Makinenin elektronik aksamı Allah'a emanet. Arada bir açıp temizliğini kontrol etmek şart.

Değiştirdim, ama yine sigortayı attırdı. Motoru çalıştırmadan önceki kontrol kalemi ile yaptığım kontrolümde gövde de elektrik vardı. Sanırım motora kadar tüm kablo ve anahtarları dışarıya alıp kısa devre kontrolü yapmam lazım.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
O kablolar öyle sıkış tıkış mutlaka bir yere değiyordur. Şase'ye değmesin hiçbir şey.
 
Motorun üstüne bağlı sarı toprak kablosunu bağladınız mı acaba o kabloyu takip edin.
 
Motorun üstüne bağlı sarı toprak kablosunu bağladınız mı acaba o kabloyu takip edin.
Herhangi bir kablosunu sökmedim. Göz ve el kontrolünde açık uç , tahrip olmuş kablo görünmüyor. Sarı şase kabloları hepsi bağlı, muhtelif yerlerinden gelen 5 adet şase bağlantısı var. Kablolarda soyulma v.s bir şey görünmüyor. Kartta tesadüfen gördüğüm o 3 ayaklı parça dışında bir anormal durumda görünmüyor. Sanırım tüm aksamı yerinden söküp ayırıp kontrol etmem gerekecek. İş yoğunluğundan dolayı çok fazla ilgilenemiyorum. Kartı gören elektronikçi korkuyor
 
Bugün Konya sokakta Radar Elektronikte karta baktırdım. patlayan mosbetin olduğu bölgedeki mosbetlerden 2 si daha yanık çıktı. 5 mosbetide değiştirdik. 5Volt ve 9 Volt çıkışları doğru değerleri gösteriyor. Her 2 kartında kontrolü yapıldı, başka arızalı bir durum bulunamadı. Lakin kartı yerine takıp şaltere bastığımda yine sigortayı attırdı. Kafada 4 tel saç var onları da yoldurdu bana bu kart. Ustaya tavsiye üzerine gittim, tecrübeli bir ustaya benziyor. 50 li yaşlarda. Kablo aksamında herhangi bir açıklık v.s de görünmüyor. Acaba makine şalterin de bir sıkıntımı var. Vaziyete göre makineyi parçalara ayırmaktan başka yol görünmüyor. Çalışma ve kontrol alanı çok kısıtlı. Dağıtıp tek tek kontrol etmek gerekecek anlaşılan.
 
Kablolarda kısa devre var büyük ihtimali. Ölçü aletine bip'e al. Nötr ve Faz yani + ve - hattına değdir. Ötmemesi lazım.
 
Kablolarda kısa devre var büyük ihtimali. Ölçü aletine bip'e al. Nötr ve Faz yani + ve - hattına değdir. Ötmemesi lazım.
Motor dahil komple söktüm. Ölçmedim ama görünürde deforme olmuş kablo yok. Yarın fırsat bulursam Konya sokağa götüreceğim. Üzerinde kablo bırakmadım ne varsa aldım dışarıya.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…