Optimum Tu 2004 V

Muhtemelen işlem görmüş malzemedir. Neticede hurdacılardan parça olarak aldım. Aynı yüzeye aynı elmasla torna çekiyorsunuz, yüzeyin dış kısmı ve merkezi temiz çıkarken, elimdeki tüm çelik malzemelerde sadece merkeze yakın, malzeme enini kurtardıktan sonra oluşan, 1-1,5 cm lik bir alanın bozuk çıkması.
 
Dış yüzeyde kesici kalem Kesik kesik vuruntu yaparak kestiği için malzemeye girmesi kolay oluyor merkeze yaklaşınca sürekli yük altında kesiyor. Merkeze yaklaştıkca devirin arttırılması lazım bununda etkisi çok.
 
Evet sabit yüzey hızı ile çalışabilseniz yüzey kalitesi de aynı olur. Ama manual makinalarda bu mümkün değil. Ancak CNC tornalarda sabit yüzey hızı desteği var.

Durumu biraz daha iyileştirmek için yüksek devirle ve düşük kesme derinliği ile deneyin. Böyle yapınca merkeze yakın yerlerde yüzey hızı daha yüksek olacak.
 
Bende bu şekilde kesim yapıyorum. Ama malesef PVC ve Alüminyum dışında temiz yüzey elde edemedim. Çok düşük taratmalar yaptığım halde. Bende CNC de işlemeye karar verdim. CNC tablası MDF olduğu için sürekli deforme oluyor. 12 mm Alüminyum plaka aldım. Onunla değiştireceğim tablayı. Metal malzemelerde sarsıntıyı önler. Hemde daha kullanışlı bir tabla olur. CNC spindle motor 0.75 kw Arel. Biraz düşük kalacak ama. Bizimde acelemiz yok yavaş yavaş yaparız artık.
 
Çinden aldığım kalemler geldi yurt içinden sipariş verdiğim tornayı hala bekliyorum. Halbuki aynı gün kargo yazıyordu. Malesef sahtekarlıkta çekik gözlü arkadaşlarla yarışır duruma gelmişiz, hoş bu güne kadar çinden aldığım hiç bir üründe olumsuzluk yaşamadım ama genel kanaat bu yönde, ya sabır deyip bekliyoruz. bu arada bilgi biriktirmeye çalışıyorum. torna yı ilk olarak mazotla temizleyin yazıyor bazı forum sitelerinde birde kızaklar için 10 numara motor yağı kullanın deniliyor.
Sizlerin tavsiyesi nedir. İlk olarak nasıl bir temizlik yapılmalı kızaklar nasıl yağlanmalı dişlilerde nasıl bir yağ kullanılmalı ? (tabi torna gelirse)
 
Ben mazot felan sürmedim. Geldiğinde WD-40 la temizleyip makina yağı ile kızakları yağladım. Halen o şekilde kullanıyorum.
 
Ben yataklar için mobil vactra kızak yağı kullanıyorum. Kabaca sağa sola akıttıktan sonra kendisi yayılıyor ve tamamen yatakları örtüyor.
 

Mazotla kızakları temizleyin. Hem x hemde z kızaklarını. Koruma yağı bayağı kalın görünen yüzeylerden de temizleyin. Kızaklara bende kızak yağı kullanıyorum ama 10 numara yağda iş görür
 
Genel tavsiye bu şekilde. Mobil vektra kızakları yağladıktan sonra yüzeye yapıştığı için çok daha üstün koruma sağlıyormuş ama az miktarlı satılmıyor sanırım.
Makina yağı yeterli koruma sağlarmı acaba kızaklar için. Birde kesme için herhangi bir yağ kullanıyormusunuz. Wincut kesme delme klavuz çekme yağı gördüm videolarda, bor yağı kullanmak biraz sıkıntılı olabilir masa üstü tornalarda gerekli düzeneği yapmadan.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…