ORTA GERİLİM EK MUFU

Istanbuldan temim edin derim o zaman dilerseniz alabileceginiz firmalarin numarasini ozelden mesaj olarak gonderebilirim
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Vekmar ve 3M le görüştüm farkli öneriniz varsa isimlerini almam yeterli olur.
 
Bahsedilen Standardı olmayan bir uygulamadır. Standardı olmayan uygulamalar için uydurma çözümler üretmek gerekir. Ben böyle bir uygulama yapmaktan kaçınırım çünkü bunu projede gösterip onay dahi alamazsınız, ekten ileri yapılması düşünülen 3(1x50/16) 200m geri mesafedeki 3x50/16 kaç metre? Kabloyu yekpare olarak çekmeye çalışın, çıkan kablo makaraya alınıp başka yerde kullanılabilir.
Ben bu ek uygulamasını mecburen yapacağım diyorsanız;
1) Ek muff giriş ve çıkışında kablo yapısı farklı olduğundan dökme reçine tipte ek muff kullanmanız gerekir.
2) 50'lik kablo ek muff iç malzemesi kullanıp kalıp olarak büyük kesit kablo kalıbı kullanmak gerekir. Giriş ve çıkış kısımlarında boşluklardan reçine akmaması için macunla kapama yapılmalı.
3) Ek, menhol içinde yapılmalı.
 
Evet dediginizi düşünmedim degil ama su an mümkün olan tek secenek ek yapmak. Uygun kablo bulunsa pek bir sıkıntı olmayacak lakin firmalar genel olarak 35 kV üretim yaptiklarini söylüyorlar. 10 kV 3x50/16lik kablo bulabilsek hem masraftan hem iscilikten hem de gelecekte olabilecek sıkıntılardan kurtulmuş olacaktık.
 
MEDAŞ ile iletişime geçin onların elinde vardır, nereden tedarik ettiklerini sorun bence. 10kV 3x50/16 kablonun bulunamaması enteresan geldi bana.
 
Ara kesit oldugu icin normaldir bulunur ama biraz ugrastirir

Ara kesit olmasindan dolayi satan firmalar ellerinde hazir bulundurmuyor olabilir.
 
Ozel uretim yapmak gerekiyor ve ureticiye istedigimiz uzunluk pek uygun gelmiyor en azindan söylenenler bunlar. Medas a da ulasacagim. Ilgileriniz icin tesekkur ederim.
 

Forum istatistikleri

Konular
129,312
Mesajlar
925,224
Kullanıcılar
451,760
Son üye
urasrahmi74

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst