has_artvin_li ( TA3TCM )
Usta Üye
Herkese selamlar.
Değerli ustalarım Bir projede zero crossing dedector yani sanırım sıfır geçiş dedektörü denilen bir devreyi yapmak istiyorum.
Bir örnek vermek gerekirse : Ac ile çalışan bir rezistansın üzerine düşen çalışma gerilimini bir mikro denetleyici ile değiştirmek istiyorum Triyak ile bir tetikleme yapmam için bu devreyi kullanmam gerektiğini düşünüyorum.
Sorum şu :
Kısacası ben yukarıdaki devreden aşağıdaki sinyali izlemek istiyorum. mümkün mü
Sonra ise asıl bomba sorumu soracağım
Değerli ustalarım Bir projede zero crossing dedector yani sanırım sıfır geçiş dedektörü denilen bir devreyi yapmak istiyorum.
Bir örnek vermek gerekirse : Ac ile çalışan bir rezistansın üzerine düşen çalışma gerilimini bir mikro denetleyici ile değiştirmek istiyorum Triyak ile bir tetikleme yapmam için bu devreyi kullanmam gerektiğini düşünüyorum.
Sorum şu :
Unit UTD2102CEX-II 2 Kanal 100MHz Dijital Osiloskop
Şimdi yukarıdaki devre şemasında Ac gerilime osiloskobun ch1 kanalını bağlarken ch2 kanalını ise output ile ground arasına bağlamak gerekiyor fakat osiloskobun ch1 ve ch2 kanallarındaki şase noktaları bildiğim kadarı ile ortak ve bu şase noktalarına bir nötr ve bir de eksi bağlarsak osiloskoba zarar verme olasılığımız var mı yada doğru bir ölçüm yapabilir miyiz ?Kısacası ben yukarıdaki devreden aşağıdaki sinyali izlemek istiyorum. mümkün mü
Sonra ise asıl bomba sorumu soracağım